Explicațiile pentru apa de ploaie care înghite bani frumoși din bugetul Primăriei Botoșani

Explicațiile pentru apa de ploaie care înghite bani frumoși din bugetul Primăriei Botoșani

A plouat mai mult, chiar dacă a fost un an cu secetă cruntă. Aceasta este explicația celor de la Nova Apaserv pentru factura mare pe care o are de plătit Primăria Municipiului Botoșani, pentru anul 2016, pentru apa meteorică. 

Sumele pe care le are de plătit municipalitatea pentru apa de ploaie sunt de neînțeles pentru cei din primărie, primarul Cătălin Flutur spunând că o bună parte din economii se duc pentru plata acestei facturi. Dacă în anul 2015, primăria a plătit 800.000 pentru apa de ploaie, pentru 2016 factura este dublă.

Albert Tănase, directorul Nova Apaserv, a precizat că nu operatorul de apă face calculele, ci Institutul Național de Meteorologie. 

"În ceea ce privește facturarea apei meteo, Nova Apaserv are încheiat un contract cu Institutul Național de Meteorologie, centrul zonal Moldova, în baza căruia ne sunt furnizate datele referitoare la media cantităților de apă pe fiecare an. În anul 2015 am avut o medie de 311,9 litri de apă pe metrul pătrat, iar în anul 2016 într-adevăr cu toată seceta din perioadă de vară, având în vedere perioada de 4 luni de la începutul anului și cantitățile de apă din ultimele 3-4 luni din an au dus la o medie de 689 de litri pe metru pătrat, mai mult decât dublu. Făcând raportarea la aceste cantități noi am comunicat fiecărei instituții, iar suma de 1,6 milioane de lei aferentă primăriei este pentru întregul an. Nu sunt calcule efectuate de către salariații Nova Apaserv ci sunt calculele furnizate de către INMH. La anul, după cum a început anul 2017, cu cantitățile de apă pe care le cunoașteam s-ar putea să fie la fel, 500-600/mp", a precizat Albert Tănase. 

 

Spune-ne opinia ta