Scandal interminabil între edilii municipiului Botoșani pe seama deschiderii noului an școlar

Scandal interminabil între edilii municipiului Botoșani pe seama deschiderii noului an școlar

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local desfășurată vineri la Primăria Botoșani, viceprimarul Cosmin Andrei  și-a manifestat nemulțumirea față de modul în care primarul Cătălin Flutur  a gestionat deschiderea noului an școlar.

Edilul a fost acuzat că a recurs la declarații mincinoase, în ideea în care rectificarea bugetară a fost aprobată în cursul zilei de vineri iar banii vor ajunge în școli abia la începutul săptămânii viitoare.

  “Unitățile de învățământ din municipiul Botoșani nu au fost dotate așa cum ați declarat, domnule primar, și nu au avut cele necesare. Ați afirmat că școlile sunt pregătite, au toate fondurile necesare dar abia astăzi aprobăm rectificarea de buget și banii vor ajunge abia săptămâna viitoare. Poate nu știți că anul școlar a început și părinții au plătit din banii proprii dotările de care au avut nevoie. Au cumpărat inclusiv bănci la o școală din municipiu, unele sisteme online nu funcționează și nu se pot ține cursuri online, nemaivorbind de dezinfectanți, materiale sanitare pentru toalete și pentru păstrarea unei siguranțe în școlile botoșănene. Ceea ce ați declarat dumneavoastră a fost o minciună”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

La rândul său, primarul Cătălin Flutur a precizat că Primăria Botoșani nu a rezolvat problemele existente în școli ci a alocat fonduri necesare în completarea sumelor existente. Cu câteva zile înainte de a începe anul școlar, unitățile de învățământ au primit măști și dezinfectant cumpărate din fondurile Primăriei Botoșani pentru a se evita situația de a se primi bani de la părinți.

“Noi nu am spus că am rezolvat problemele în școli ci că există bani în școli, atât în finanțarea de bază cât și din finanțarea complementară. În data de 9 septembrie, când nu erau stabilite scenariile pe unitățile de învățământ, am informat toți directorii de școli că vor primi, pe lângă banii pe care îi aveau,  50.000 lei în completarea sumelor care existau. Singurul lucru care trebuia să-l primim de la școli era un cuantum al solicitărilor acestora. Cu o săptămână înainte de începerea anului școlar am distribuit în școli 72.000 de măști și 3.600 litri de dezinfectant, cumpărate din fondurile Primăriei special pentru a evita solicitări din partea celor din școli să primească bani de la părinți”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Filarmonica Botoșani invită publicul la concert simfonic

astăzi, 12:33
220

Filarmonica Botoșani invită publicul la concert simfonicFilarmonica „George Enescu”  Botoșani invită publicul, vineri, 23 octombrie 2020, începând cu ora 18.30, la...

Botoșănenii pot dona hrană animalelor în boxpaletul special amenajat pentru ele

astăzi, 12:02
200

Iubitorii frumoaselor patrupede au ocazia de a dona, începând de miercuri, hrană sau orice altceva le-ar fi de folos animalelor. Noul proiect este inițiat de un cabinet veterinar din Bot...

Palatul Copiilor Botoșani s-a alăturat proiectului european „My water footprint”

astăzi, 11:20
140

Reprezentanții Palatului Copiilor Botoșani au anunțat că elevii înscriși în cadrul cercului Protecția Mediului vor fi implicați, pe parcursul întregului an școlar, în d...