Revoluţionarii botoşăneni au băgat spaima în consilierii locali. “Sunt periculoşi, ranchiunoşi”

Un proiect de Hotărâre de Consiliu Local privind împroprietărirea cu teren a zece luptători ai Revoluţiei din 1989, din municipiul Botoşani, a fost repus pe ordinea de zi a ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Municipal.

Revoluţionarii botoşăneni au băgat spaima în consilierii locali. “Sunt periculoşi, ranchiunoşi”

Un consilier local a cerut ca votul la acest proiect să fie unul secret, pentru că se teme de repercusiunile pe care le-ar putea aduce decizia aleşilor municipali.

Solicitarea consilierului Eugen Ţurcanu a fost pusă în aplicare, iar votul la acest proiect a fost unul secret. Pentru a treia oară, proiectul a fost respins, astfel că cei zece revolutionari nu vor primi teren gratuit din partea municipalităţii.

“Într-adevăr legal au dreptul, moral nu. Unul dintre ei chiar ne propune să cumpărăm o clădire pe câteva milioane de euro, alţii au pensii generoase şi au o viaţă foarte dulce. Sunt oameni foarte periculoşi, ranchiunoşi, ştiu să stea numai prin instanţe şi să ne trezim cu nişte procese. Vă propun ca procedură să votăm secret şi vorbesc foarte serios. Vreau să votăm secret pentru că o să ne târască prin Tribunale şi să ne pună popriri pe bunurile personale. Îi cred în stare de aşa ceva”, a spus Eugen Ţurcanu.

Primarul Cătălin Flutur a atras atenţia că, prin decizia de respingere, din nou, a acestui proiect consilierii locali nu dau dovadă de consecvenţă, în condiţiile în care în vara acestui an au adoptat o Hotărâre de Consiliu Local prin care au primit teren gratuit alţi şase revoluţionari.

“Este o problemă care trenează de foarte mult timp şi nu suntem puşi să analizăm dacă e Popescu, dacă e Vasilescu, ce a făcut în timp. Avem o obligaţie legală, am identificat un teren căruia i-am dat această destinaţie şi nu o să înţeleg de ce acum câteva luni am aprobat o hotărâre absolut identică în aceeaşi parcelă la primii şase revoluţionari care au fost mai iuţi, vă garantez că aceste persoane sunt luate în ordinea în care au depus cererile la primărie pentru că nu avem niciun altfel de criteriu de departajare. Cei mai iuţi de mână au primit, alţii au posibilitatea să primească. Nu suntem consecvenţi, avem o obligaţie legală. Atunci retrageţi hotărârea cealaltă, să ajungă toţi la nivelul iniţial. Vorbim de consecvenţă”, a menţionat primarul.

Cei zece revoluţionari care au cerut câte 10.000 de metri pătraţi de teren gratuit sunt Bernard Chiricheş, George Avăcăriţei, Ioan Apatie, Marin Tăuteanu, Toader Candrea, Neculai Ciobanu, Puiu Neacşu, Mitică Gavriliuc, Marius Petru Rogojinschi, Gheorghe Neagu.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
115

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
73

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...