Președintele Consiliului Județean îi liniștește pe primari: "Nu le vom lua banii"

Președintele Consiliului Județean îi liniștește pe primari: "Nu le vom lua banii"

Bugetele instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Botoșani vor fi în acest an mai mari ca urmare a majorărilor salariale care au fost făcute la finele anului trecut și care vor intra în vigoare de luna aceasta.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, creșterile salariale sunt de 20%, în timp ce în cazul artiștilor de la Orchestra Rapsozii Botoșanilor sunt de 50%.

Referitor la fondurile pe care Consiliul Județean le va repartiza către primăriile din județ, Costică Macaleți dă asigurări că împărțirea nu se va face pe criterii politice, deși sunt unii primari care au îndoieli vizavi de modul în care se va face această repartizare. În plus, spune șeful CJ, nu vor fi reduse fondurile care ar trebui să ajungă la unitățile administrativ-teritoriale, pentru a fi date la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, așa cum au temere unii primari. 

"Unii primari au înțeles greșit, că voi lua bani de la primării pentru a le da la drumurile județene. Nu va fi așa. Din bugetul Consiliului Județean, entitate de sine stătătoare, dacă vor rămâne niște bănuți pe care-i voi putea trece într-un cont de rezervă, vom putea lucra și la întreținerea drumurilor județene. Nu vom face asta din banii UAT-urilor", a spus președintele Consiliului Județean. 

 

Spune-ne opinia ta