Președintele Consiliului Județean îi liniștește pe primari: "Nu le vom lua banii"

Președintele Consiliului Județean îi liniștește pe primari: "Nu le vom lua banii"

Bugetele instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Botoșani vor fi în acest an mai mari ca urmare a majorărilor salariale care au fost făcute la finele anului trecut și care vor intra în vigoare de luna aceasta.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, creșterile salariale sunt de 20%, în timp ce în cazul artiștilor de la Orchestra Rapsozii Botoșanilor sunt de 50%.

Referitor la fondurile pe care Consiliul Județean le va repartiza către primăriile din județ, Costică Macaleți dă asigurări că împărțirea nu se va face pe criterii politice, deși sunt unii primari care au îndoieli vizavi de modul în care se va face această repartizare. În plus, spune șeful CJ, nu vor fi reduse fondurile care ar trebui să ajungă la unitățile administrativ-teritoriale, pentru a fi date la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, așa cum au temere unii primari. 

"Unii primari au înțeles greșit, că voi lua bani de la primării pentru a le da la drumurile județene. Nu va fi așa. Din bugetul Consiliului Județean, entitate de sine stătătoare, dacă vor rămâne niște bănuți pe care-i voi putea trece într-un cont de rezervă, vom putea lucra și la întreținerea drumurilor județene. Nu vom face asta din banii UAT-urilor", a spus președintele Consiliului Județean. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

astăzi, 13:40
216

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verific...

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

astăzi, 12:59
354

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...

Directorii de şcoli din întreg judeţul, convocaţi în şedinţă. Ce li s-a transmis! FOTO

astăzi, 12:16
1756

La şedinţă au participat şi deputatul Mihaela Huncă, fost inspector şcolar general, deputatul Marius Budăi, părintele protopop Lucian Leonte, reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacer...