Peste 22 de milioane de lei pentru primăriile din întreg județul Botoșani. Aproape jumătate din sumă, către municipiul-reședință

Peste 22 de milioane de lei pentru primăriile din întreg județul Botoșani. Aproape jumătate din sumă, către municipiul-reședință

În urma unei hotărâri de Guvern (HG) emisă zilele trecute, 22,376 milioane de lei au fost alocați tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Botoșani. Banii sunt repartizați pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și aparatului din structura fiecărei instituții.

Din total, Primăria municipiului Botoșani primește 10,5 milioane de lei.

”Jumătate din sumă a fost alocată Primăriei municipiului Botoșani. Dumnealor [n.r.: o parte dintre edili, referire în special la Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani] au ieșit public și au spus că nu mai au bani de salarii, nu mai au bani pentru însoțitori, nu mai au bani pentru persoanele cu dizabilități. Iată că Guvernul României acoperă și acestă parte de cheltuieli strict pentru UAT-urile care, conform bilanțului contabil, au avut nevoie de aceste sume. A fost acel mesaj cum că Guvernul va împărți acești bani doar către zona primarilor PSD: nu, sub nicio formă. Primăriile care s-au încadrat în aceste cerințe au primit sumele de bani necesare”

, a declarat Doina Federovici, președintele organizației din Botoșani a PSD, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri la sediul filialei județene.

Amintim că edilul-șef al municipiului Botoșani a anunțat, în urmă cu aproape două luni, că suma pe care o primesc locuitorii din orașul pe care îl conduce, este una modică. Flutur argumenta pe atunci cu faptul că numai plata celor care îngrijesc sau sunt persoane cu handicap depășește 9 milioane de lei pe an și cu observația că municipii mai mici ca Botoșani, din punct de vedere al numărului populației, primesc sume considerabil mai mari, numai prin prisma culorii politice a edililor, dând ca exemplu Sfântu Gheorghe.

În județul Botoșani, există 78 de unități administrativ-teritoriale. Dintre acestea, 71 sunt comune și șapte sunt orașe. Dacă municipiul Botoșani primește 10,5 milioane de lei, celelalte primării din județ vor absorbi, în medie, puțin peste 150.000 de lei, adică de 70 de ori mai puțini bani decât Primăria Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta