Nova ApaServ a rămas fără directorul operațional, iar problemele din teren se agravează

Nova ApaServ a rămas fără directorul operațional, iar problemele din teren se agravează

Problemele cu apa din zona intersecției dintre bulevardul Eminescu și strada Sucevei iau amploare. În două săptămâni, conducta de alimentare s-a fisurat de trei ori, două dintre spărturi producându-se la distanță de zece zile, în același punct. Între timp, societatea Nova ApaServ a rămas fără director operațional, adică exact omul care să coordoneze intervențiile din teren.

Ady Petrușcă, fostul manager operațional, a mers la fața locului chiar joi dimineață, înainte să circule vestea numirii în noua funcție. Acesta spunea, în urmă cu câteva zile, că avariile din zona respectivă se produc pe fondul vechimii conductelor.

Supărat că problemele nu doar persistă, ci se și agravează, un botoșănean ne-a scris despre situația actuală din apropierea intersecției.

Sunt deja două săptămâni de când țeava de apă se sparge în continuu pe strada Sucevei. Au fost două avarii săptămâna trecută și săptămâna asta una care și acum după ce a fost reparată curge. Ori cei de la apă sunt incompetenți, ori țeava este de vină. Problema după atâtea avarii pare serioasă și trebuie rezolvată cât se poate de repede. În zonă sunt mulți locatari care trebuie să beneficieze de apă curentă. Deja presiunea a scăzut și la nivelele superioare nu prea este apă”, a scris locatarul.


 

Ady Petrușcă și-a înaintat solicitarea de încheiere a contractului cu Nova ApaServ ulterior depunerii jurământului pentru preluarea conducerii SCPEP Botoșani. Prin urmare, compania va scoate la concurs postul rămas vacant, chestiune ce va fi clarificată în următoarea ședință de Consiliu de Administrație (CA), din 2 septembrie. 

În prima ședință, Consiliul de Administrație va stabili ce și cum în legătură cu concursul. A fost o altă situație decât o demisie normală, pentru că nu știa nici dumnealui când va fi numirea, a aflat pe canal public”, a spus Albert Tănasă, director general al Nova ApaServ.

Până la numirea unui nou director operațional, societatea va gestiona cu mai mare dificultate lucrările de reparație, aspect de care s-au plâns numeroși botoșăneni și până acum. Încă nu s-a stabilit o persoană din interiorul societății care să își asume fostele atribuții ale lui Petrușcă, până la scoaterea postului la concurs și re-ocuparea acestuia.

Surse din CA al Nova ApaServ susțin că realocarea postului în sine va fi dificilă, întrucât acest sector de activitate a fost intens criticat, iar conducerea nișei ar implica expunerea în fața unor presiuni considerabile. Mai mult, există o curiozitate generală a celor cu funcții în companie, legat de cine va concura pentru ștafeta unui „departament atât de problematic”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Război pe tema diminuării subvenției alocate Parcului de la Cornișa

Vineri, 21 Februarie 2020
826

Ca urmare a aprobării proiectului de buget local pentru anul 2020 al municipiului Botoșani cu amendamentele inițiate de către viceprimarul Cosmin Andrei, subvenția către Parcul de agrement de la...

Scandal de proporții la o școală din județ. Mizeria și șobolanii ar fi motivele pentru care părinții au inițiat o grevă. Conducerea: „Cred că a pus intenționat șobolanul acolo, ca să ajungă la Acces Direct”

Vineri, 21 Februarie 2020
4789

O școală din județul Botoșani se află în centrul unui adevărat scandal. Părinții elevilor de clasa a patra nu își mai lasă copiii să meargă la ore. În vreme ce un părint...

Dacă nu a reușit prin concurs să fie șef la Nova Apaserv, l-au ajutat colegii de partid

Vineri, 21 Februarie 2020
1421

Consiliul de Administrație al SC Nova Apserv SA din Botoșani, societate aflată parțial în subordinea Consiliului Municipal, are un nou administrator. Este vorba despre trezorierul organizaț...