Îndoieli în privinţa acordării tichetelor de masă angajaţilor Nova Apaserv

Majorările salariale gândite şi realizate în ultimele luni, mai ales în mediul bugetar, nu vor ajunge şi la angajaţii operatorului de apă, a căror instituţie se conduce după legea bugetului de stat.

Îndoieli în privinţa acordării tichetelor de masă angajaţilor Nova Apaserv

În ciuda asigurărilor date atât de Consiliul Judeţean, cât şi de conducerea executivă a Nova Apaserv că şi salariile muncitorilor de la operatorul de apă vor fi majorate măcar cu un pic, realitatea arată că acest lucru nu va fi posibil. Ba mai mult, sunt îndoieli şi în privinţa acordării tichetelor de masă despre care se vorbeşte de câteva luni.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, spune că informaţiile pe care le deţine de la conducerea Nova Apaserv arată că nu ar exista cadru legal nici pentru acordarea acestor tichete, în condiţiile în care legea bugetului de stat interzice majorările salariale.

"De regulă contabilii, directorii economici sunt mai vigilenţi asupra luării unor decizii cu impact financiar pe termen lung. Este ușor în primă fază să acorzi, mai greu este atunci când în urma unui audit se trage concluzia că s-au acordat drepturi necuvenite şi atunci este nevoit să le recupereze. Atât timp cât etapele dialogului social nu au fost epuizate, consider că în continuare se vor face analize și se vor găsi soluții pentru acordarea unor drepturi pe care eu le găsesc firești și normale", a declarat Liviu Toma.

 

Spune-ne opinia ta