Ignoranță. O groapă „uitată” de peste o lună de Nova Apaserv, pericol pentru locatari. „Vreau să plec. M-am săturat de impasibilitatea din Botoșani”

Ignoranță. O groapă „uitată” de peste o lună de Nova Apaserv, pericol pentru locatari. „Vreau să plec. M-am săturat de impasibilitatea din Botoșani”

Lucrările demarate în urmă cu mai bine de o lună de către angajați ai Nova Apaserv din Botoșani, în cartierul Grivița din municipiul reședință de județ, nu au fost finalizate nici până în prezent, iar localnicii deplâng ignoranța echipei operaționale. Pe lângă disconfortul creat de intervenția în sine, craterul și materia abandonate reprezintă un pericol pentru oamenii locului.

Unul dintre cei mai revoltați locatari este o asistentă medicală în vârstă de 40 de ani, care nu își mai poate parca mașina pe spațiul închiriat de o lună și o săptămână, spune ea. Dovada cea mai mare de ignoranță dată de angajații operatorului de apă constă în ceea ce au lăsat în urmă, după ce au început lucrările, fără a le mai finaliza.

„Este strigător la cer. Înțeleg că sunt obligată să mut mașina și să parchez în altă parte, atunci când angajații au de efectuat lucrări care afectează locul de parcare concesionat de mine. Dar cât timp? Până când? Mâine se împlinesc exact o lună și o săptămână de când ei au început lucrările și au mai venit doar rareori să mai sape ceva. Și nu există dovadă mai mare de ignoranță decât ceea ce se poate vedea că au lăsat în urmă. Pământ, bucăți de asfalt ascuțite, cu care și cei mici, dacă se joacă afară, se pot răni. Este de nedescris această nepăsare, iar eu am sunat inclusiv la Consiliul Local, să sesizez situația aceasta”, a spus botoșăneanca.

Deranjamentele de acest gen nu fac decât să accentueze supărarea cronică a oamenilor vizavi de Nova Apaserv, motivată de disfuncțiile alimentării cu apă pe care le suportă de ani.

„Este colac peste pupăză. Stau în acest cartier de peste 20 de ani și aproape mereu am suportat presiunea scăzută a apei, adesea lipsa ei. Adică după tot ceea ce suntem nevoiți să acceptăm, nici măcar o lucrare nu poate fi făcută cum trebuie. Nu e finalizată, poate nu au reușit din diverse motive, dar să nu strângă în urma lor tot acest conglomerat este deja tupeu. Sincer, mărturisesc că m-am apucat de cursuri de germană, pentru că vreau să plec, m-am săturat de impasibilitatea din Botoșani”, a mai explicat locatara.

De cealaltă parte, contactat telefonic, managerul operațional al Nova Apaserv promite că lucrările se vor relua marți, aducând o explicație situației.

„Știu despre groapa din Grivița. Am fi terminat-o în timpul pe care ni l-am propus, dar am avut și alte urgențe. Prin Răchiți, prin alte zone... A fost și acea urgență cu apa sistată după avaria de pe conducta Botoșani-Bucecea. Acolo este vorba despre înlocuirea a 30 de metri de conducte, dar avem și circa 40 de centimetri de beton armat, care a îngreunat lucrarea. Dar mâine promit că se reiau lucrările, puteți veni la fața locului să mă controlați”, a spus Romeo Obuf, manager operațional al Nova Apaserv.

Până atunci, imaginile vorbesc de la sine:




 

 

Spune-ne opinia ta