Primarul Cătălin Flutur la începerea lucrărilor la „Sfântul Gheorghe”: „Este o biserică simbol a orașului”

Primarul Cătălin Flutur la începerea lucrărilor la „Sfântul Gheorghe”: „Este o biserică simbol a orașului”

La slujba de inaugurare a lucrărilor de reabilitare a Bisericii „Sfântul Gheorghe”, care a avut loc astăzi,  a luat parte și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, dar și reprezentanții constructorilor.

Edilul a declarat că deși lucrările trebuiau să înceapă de acum doi ani, este mulțumit că s-a întâmplat și acum și este convins că reabilitarea lăcașului de cult se va face și bine și la termen.

Cătălin Flutur spune că intenționează să așeze acest obiectiv pe harta turistică a municipiului, fiind un monument de însemnătate istorică și simbol al municipiului Botoșani, al cărui hram îl poartă, Sfântul Gheorghe.

“Este un moment istoric pentru municipiul nostru. Acum 470 de ani când au început prima dată lucrările la această Biserică, probabil că au durat, cu siguranță, câțiva ani. Noi avem 20 de ani de când discutăm despre reabilitarea acestui loc de cult. Vorbim despre o Biserică Simbol a orașului, care probabil ar trebui să fie pentru noi cea mai importantă Biserică. Promisiuni au fost ca la toți politicienii pentru că de fiecare dată  cineva promitea că această lucrare se va înfăptui. Din fericire pentru noi, singura șansă care ni s-a ivit să putem să mișcăm lucrurile au fost în anul 2007: intrarea în Uniunea Europeană și posibilitatea ca în Botoșani să vină foarte mulți bani prin proiectele pe care le gândim, fără să ne ceară nimeni ceva în schimb. 20 de ani în care de fiecare dată când veneam la Hramul Bisericii și, fie vorbeam, fie eram doar simplu participant, dar spuneam că această Biserică va fi reabilitată. S-a întâmplat exact când am avut posibilitatea să aducem acești bani europeni. Sunt convins că acest lucru se va face repede și bine pentru că avem și un constructor care a dat dovadă în timp că știe să facă treaba și repede și bine. Lucrările trebuiau să se întâmple acum doi ani. Dar acum s-a putut, și sunt satisfăcut că se întâmplă acest lucru. Avem ca sarcină să punem acest obiectiv pe harta turistică a municipiului Botoșani pentru că este o componentă importantă, și pentru asta am reușit să aducem bani europeni”, a declarat Cătălin Flutur.

Reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe se realizează printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 1,56 milioane de euro. Conform contractului, lucrările vor fi finalizate în maximum 24 de luni, până cel târziu la data de 10 august 2022.

 

Spune-ne opinia ta