Șeful Urban Serv: „Fiecare cetățean să dea un leu sau doi pentru curățenia pe morminte”

Directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu, a declarat că suplimentarea personalului de muncă, în vedere curățării cimitirelor din Botoșani, este imposibilă pentru că, astfel, societatea ar intra în declin financiar.

Potrivit acestuia, municipiul Botoșani are cele mai mici tarife din țară privind concesiunea locurilor de veci, respectiv de 28 de lei/an și de 280 lei/10 ani.

Oficialul se gândește că o soluție este ca fiecare cetățean al municipiului ar putea dona un leu sau doi, pentru curățenia mormintelor, pentru că „fiecare dintre noi avem o rudă decedată”.

 

„Legea nu îți permite să intervii pe locurile de veci concesionate și sunt, practic, în proprietatea celui care a concesionat pe un anumit număr de ani. Eu aș veni cu o hotărâre de Consiliu Local prin care fiecare cetățean să dea un leu sau doi pentru curățenia pe morminte din cimitire pentru că fiecare dintre noi avem o rudă decedată. Activitatea în cimitire nu a fost niciodată pe profit la Urban Serv. Nu putem să intrăm într-un dezechilibru financiar și să angajăm personal pentru că apoi intrăm într-un declin financiar”, susține Buhăianu.

În ceea ce privește posibilitatea ca asistații sociali sau cei obligați să presteze muncă în folosul comunității să ajute în acest sens, Buhăianu a precizat că primarul Cătălin Flutur a interzis printr-o adresă ca societatea Urban Serv să-i mai primească.

În schimb, ei pot presta muncă în interesul DSPSA-ului, după cum susține Bogdan Buhăianu.

„Domnul Flutur, printr-o adresă, a interzis ca Urban Serv să mai primească asistații sociali. Aceștia sunt trimiși doar către DSPSA. Când erau acești asistați sociali era mult mai ușor pentru noi, chiar dacă ei nu desfășurau o activitate productivă, dar era un plus. Asistații sociali sunt trimiși către DSPSA și sunt văzuți alături de angajați punând panseluțe în oraș”, a completat Buhăianu.

Șeful Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) a ținut să precizeze, însă, că asistații sociali nu contribuie la degrevarea sarcinilor angajaților.

„DSPSA nu a pus panseluțe. A fost o firmă, cea care le a produs de altfel. Noi le întreținem. Așadar, asistații sociali nu am pus flori. Și nici să le întrețină nu sunt capabili. Întreținerea se face de către muncitorii noștri. Necesită atenție, pricepere, agilitate, responsabilitate”, a punctat Eugen Țurcanu, șeful DSPSA.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apelul polițiștilor botoșăneni: Dacă l-ați văzut pe Petru sunați la 112!

astăzi, 20:25

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat de 39 de ani, din municipiul Botoșani. Sâmbătă dimineață, Petru Iulian a părăsit domiciliul, iar p&aci...

Vasile Miriuță, ultimul meci la Poli Iași? Ce spune Cornel Șfaițer despre o eventuală demisie!

astăzi, 17:27

Echipele Poli Iași și Petrolul Ploiești sunt la egalitate în clasament, însă pot retrograda în ultima etapă. Ambele au 28 de puncte, nu mai pot retrograda direct, dar au nevo...

Femeie dispărută: Polițiștii botoșăneni solicită sprijinul comunității!

astăzi, 16:33

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 54 de ani, din comuna  Șendriceni, care în anul 1992 a părăsit domiciliul, iar până în pr...