Șeful DSPSA îl invită pe „amatorul” de la Urban Serv în cimitir. „Ne mănâncă balaurii” (video)

Șeful DSPSA îl invită pe „amatorul” de la Urban Serv în cimitir. „Ne mănâncă balaurii” (video)

Coordonatorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din Botoșani, Eugen Țurcanu, a lansat public o invitație către directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu, în urma căreia șeful companiei de salubrizare aflată în subordinea Consiliului Local să se deplaseze în Cimitirul „Eternitatea” pentru a vedea personal activitatea muncitorilor instituției dintâi.

Țurcanu a ținut să specifice că este vorba despre șapte angajați din cadrul Bazei Sportive, care lucrează de o săptămână, pentru ca vegetația extinsă peste limite să fie toaletată, după ce numeroși cetățeni au deplâns dificultatea sau chiar imposibilitatea de a îngriji mormintele rudelor, în condițiile în care unele alei nu se mai puteau distinge din cauza arbuștilor și tufișurilor care le acopereau.

În același timp, șeful DSPSA a menționat că angajații în cauză erau trecuți în șomaj tehnic, în lipsa acestor sarcini.

„Îl invit pe domnul așa-zis director la Urban Serv, amatorul care are pretenții de mare manager, să vină să vadă ce fac muncitorii de la DSPSA, și nu 15-20, cum spune el, ci doar șapte. Aici muncesc șapte oameni de o săptămână, și nu de 2-3 zile. Și nu am mai adus din alte părți ale orașului ca să tragă aici, ci erau la Baza Sportivă și erau în șomaj tehnic. Spre deosebire de Urban Serv, care a ținut oamenii în șomaj tehnic și nu și-au făcut treaba în cimitire, DSPSA a știut să îmbine economia de salarii cu obiectivele majore ale muncii. Uitați-vă la jungla unde sunt șerpi, arici, vulpi, jderi, bursuci, prin Cimitirul „Eternitatea” și aberațiile pe care lă dă în spațiul public acest individ total neprofesionist și total amator în relația cu clienții și cu cetățenii. Sunt deci șapte oameni la noi, care au muncit zece zile la Cimitirul „Pacea” și sunt aici pe a doua săptămână. Facem ce trebuie, că altfel ne mănâncă balaurii”, a transmis printr-un videclip Eugen Țurcanu.

Amintim că Bogdan Buhăianu recunoscuse, la finele săptămânii trecute, că ordinea din cimitirele municipiului Botoșani lasă de dorit, însă a motivat că numărul angajaților Urban Serv este redus, iar îngrijirea cimitirelor ar fi fost sarcini peste capacitatea fizică a acestora.

„Sunt sută la sută de acord că imaginea unui cimitir într-un oraș contează foarte mult. Cimitirul este un brand al orașului respective, dar noi administrăm în baza unor legi sau a unor contracte.  Avem un număr de zece angajați, avem șase, șapte înmormântări pe zi în Cimitirul „Pacea” și două, trei înmormântări în Cimitirul „Eternitatea”. Un număr de 14 angajați dintre care patru la TESA și zece în producție nu au cum să realizeze o activitate reală și care să aibă rezultate concrete de curățenie în cimitire”, a explicat atunci Bogdan Buhăianu.



 

 

Spune-ne opinia ta