Hotărâre de Guvern: 14 școli din județul Botoșani vor primi bani pentru amenajarea unor spații sanitare

Hotărâre de Guvern: 14 școli din județul Botoșani vor primi bani pentru amenajarea unor spații sanitare

La o săptămână de la începerea anului școlar 2019-2020, Guvernul a emis o Hotărâre (HG) care prevede finațarea cu peste 1 milion de lei a 14 școli și grădinițe din județul Botoșani, pentru amenajarea unor spații sanitare și doatrea cu utilitățile necesare. 

Decizia vine ca o completare a HG din iulie a.c., cele două decizii acoperind o parte dintre proiectele privind unități de învățământ rămase fără acoperire, acestea nefiind prinse prin vreun program financiar.

Prin cele două decizii, 67 de unități de învățământ din județul Botoșani vor beneficia de fonduri pentru amenajarea grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități. Peste 5 milioane de lei vor fi direcționați către școli și grădinițe din 27 de unități administrativ-teritoriale.

În primul HG a fost alocată suma de 4,244 milioane de lei, pentru 53 de școli și grădinițe din următoarele localități: Albești, Balușeni, Blândești, Dimacheni, Dobârceni, Dragușeni, Frumușica, George Enescu, Gorbănești, Hilișeu Horia, Lozna, Mihălășeni, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Răuseni, Ripiceni, Roma, Santa Mare, Suharău, Todireni, Trușești, Ungureni, Vlădeni, Bucecea, Darabani, Flamanzi și Ștefănești.

Al doilea HG alocă 1,052 milioane de lei, pentru 14 școli și grădinițe din următoarele localități: Șendriceni, Durnești Havarna, Vlăsinești, Călărași, Mihai Eminescu, Mileanca, Mitoc, Santa Mare, Unțeni și Văculeşti.

Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței de presă a PSD Botoșani susținută vineri.

„Ieri a fost emisă o Hotărâre de Guvern prin care s-a alocat suma de 1 milion de lei pentru amenajarea grupurilor sanitare și asigurarea de utilități a acestor unități de învățământ preuniversitar de stat. Ca o statistică, în ultimii 2 ani, pentru unitățile de învățământ din județul Botoșani, Guvernul României, prin diverse axe de finanțare reabilitează, modernizează sau amenajează grupurile sanitare într-un număr de 231 de școli”

, a precizat Doina Federovici, senator.

În acest moment, prin a doua etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală, prin Agenția Națională pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și prin Banca Mondială, sunt încheiate sau se derulează investiții pentru următoarele școli și grădinițe:

1. comuna Albești, - o școală în satul Mășcăteni, cu un buget de 889.476 de lei.

2. comuna Avrămeni, reabilitarea și modernizarea Școlii cu clasele I-VIII, mai exact corpurile 1 și 2, cu un buget de 4.490.723 de lei și construirea unei grădinițe în satul Tudor Vladimirescu, cu un buget de 1.631.564 de lei.

3. Botoșani, unde: s-a dotat Colegiul Național „Mihai Eminescu” cu laboratoare de fizică, cu 50.000 de lei, s-au pus la punct utilitățile pentru o sală de atletism, cu 278.412 de lei, s-au încheiat: lucrările de modernizare pentru autorizarea la incendiu a Colegiului Național „A.T. Laurian”, cu 199.903 de lei, lucrările de modernizare pentru autorizarea la incendiu a Liceului „Alexandru cel Bun”, cu 200.000 de lei și lucrările de modernizare pentru autorizarea la incendiu a Liceului cu Program Sportiv cu 399.962 de lei, lucrări de modernizare pentru autorizare securitate la incendiu a Grădiniței nr. 22 cu program prelungit, cu 555.477 de lei, lucrări de modernizare pentru autorizarea la incendiu a Grădiniței „Floare de Colț”, cu 200.000 de lei, lucrări de modernizare pentru autorizarea la incendiu a Grădiniței nr. 19, municipiul Botoșani, cu 642.919 lei, lucrări de modernizare pentru autorizarea la incendiu a Grădiniței nr. 23, cu 200.000 de lei, lucrări de modernizare pentru autorizarea la incendiu a Grădiniței nr. 5, cu 200.000 de lei, lucrări de modernizare pentru autorizarea la incendiu Grădinița Școlii „Sfântul Nicolae” Botoșani, cu 43.373 de lei și lucrări de modernizare pentru autorizarea la incendiu a Grădiniței „Șotron”, cu 200.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FOTO: Voluntari anti-bullying, la Liceul din Flămânzi

astăzi, 15:59
10

”BULLYING – termen nou, metehne vechi”, care pot fi schimbate prin înțelegerea conceptului și prin antrenarea tinerilor în construirea unei societăți în care vi...

Prima majorare a salariilor cadrelor didactice va avea loc de la 1 ianuarie

astăzi, 15:35
102

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că prima majorare a salariilor cadrelor didactice, potrivit legii salarizării, va avea loc de la 1 ianuarie."Majorarea pentru cadrele didactice e...

Iar despre Tramvaiele Eltrans. Un călător a filmat cum un tramvai a luat foc în timpul mersului

astăzi, 15:16
253

O imagine incredibilă filmată într-un tramvai din Botoșani circulă în acest moment pe internet fără ca cineva să dea vreo explicație coerentă asupra a ceea ce se întâm...