Lucrările pe Botoșani - Ștefănești vor începe în primăvara anului viitor

Lucrările pe Botoșani - Ștefănești vor începe în primăvara anului viitor

Lucrările pe DN 28B (Botoșani - Hârlău) și pe (DN 29 Botoșani - Ștefănești) vor începe anul viitor, în primăvară. Anunțul a fost făcut de către directorul Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, Ovidiu Laicu, venit la Botoșani pentru a prezenta public situația investițiilor în infrastructura rutieră, din 2016 până în prezent.

Cele două proiecte se află în stadiul de licitație.

„Ambele sunt în stadiul de analiză a ofertei tehnice”, a precizat Ovidiu Laicu. 

Pentru drumul Botoșani – Hârău s-au înscris trei ofertanți, în vreme ce pentru tronsonul Botoșani – Ștefănești s-a depus doar o ofertă. Contractele ar putea fi încheiate anul acesta, conform directorului DRDP Iași.

„Cred că anul acesta vom avea câștigătorii, astfel încât să se poată da ordinul de începere”, a spus acesta, în cadrul conferinței.

Cea mai așteptată investiție dintre cele două este modernizarea tronsonului spre Ștefănești, proiect a cărui licitație a tot suferit amânări. Obiectivul presupune mai întâi lucrările de consolidare, colectare și evacuare a apelor pluviale, apoi lărgirea carosabilului, amenajarea de trotuare în localitățile traversate, precum și turnarea de covor asfaltic nou.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
312

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
332

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
203

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...