Guvernul schimbă astăzi 8 prefecți. Printre ei și cel de Botoșani

Guvernul schimbă astăzi 8 prefecți. Printre ei și cel de Botoșani

Guvernul va schimba astăzi 8 prefecți. Inițial s-a încercat schimbarea prefecților din  16 județe, dar actualul executiv PNL se lovește de o problemă generată de prevederile noului Cod Administrativ, adoptat de fostul guvern PSD, care prevede că prefecții și subprefecții trebuie să fi absolvit cursurile de înalți funcționari publici.

Printre județele unde se vor opera schimbări de prefecți se numără Vâlcea, Mhedinți și Caraș Severin, dar se vorbește tot mai deschis și de schimbarea prefectului de Botoșani. De altfel, actualul prefect de Botoșani, Daniel Șlincu, stă cu bagajele pregătite la ușă de aproape o lună.

La Botoșani au fost vehiculate până în prezent mai multe propuneri, printre care și trei femei, respectiv Minodora Vasiliu, Mihaela Aroșoaie și Rodica Zelincă, dar se pare că Guvernul Orban are alte planuri. Toate trei veneau după ce încă din urmă cu o luna, liberalii de la Botoșani au anunțat că îl preferă pe acest post pe finanțistul Dan Nechifor, dar negocierile de la nivel central cu ALDE le-au dat planurile peste cap.

Aseară, în zona partidelor politice a apărut un nou nume, care se pare ca va fi agreat de Guvernul Orban. Vorbim despre un fost militar de carieră, licențiat în studii juridice la Universitatea A. I. Cuza, cu studii post universitare  în „probleme speciale de drept public și privat”. Este vorba despre directorul executiv adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Alexandru Colbu.

Nominalizarea acestuia a venit pentru că îndeplinește toate condițiile lăsate moștenire de PSD în lege, după ce absolvit în anul 2016, programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare înalților funcționari publici, în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bărbat a murit carbonizat într-un incendiu în comuna Lunca

astăzi, 15:54
274

Un bărbat a fost carbonizat într-un incendiu care a avut loc astăzi după amiază într-o casă de locuit, în satul Stănești, comuna Lunca.Pompierii de la Botoșani au anunța...

Pensiile speciale din România, eliminate de Camera Deputaților!

astăzi, 15:42
683

Deputații s-au adunat astăzi într-o sesiune extraordinară convocată pentru eliminarea pensiilor speciale.Cu un număr de 247 de voturi PENTRU, pensiile speciale din România au fost...

Ca haiducii: la volan cu alcoolemie de 0,97 mg/l prin buricul Darabaniului

astăzi, 15:26
192

Tot mai multe cazuri în care botoșănenii urcă la volan ca haiducii, cu aburii alcoolului în cap, cu carnetul suspendat, sau chiar fără carnet.Poliţiştii din cadrul Poliţiei Ora...