Guvernul schimbă astăzi 8 prefecți. Printre ei și cel de Botoșani

Guvernul schimbă astăzi 8 prefecți. Printre ei și cel de Botoșani

Guvernul va schimba astăzi 8 prefecți. Inițial s-a încercat schimbarea prefecților din  16 județe, dar actualul executiv PNL se lovește de o problemă generată de prevederile noului Cod Administrativ, adoptat de fostul guvern PSD, care prevede că prefecții și subprefecții trebuie să fi absolvit cursurile de înalți funcționari publici.

Printre județele unde se vor opera schimbări de prefecți se numără Vâlcea, Mhedinți și Caraș Severin, dar se vorbește tot mai deschis și de schimbarea prefectului de Botoșani. De altfel, actualul prefect de Botoșani, Daniel Șlincu, stă cu bagajele pregătite la ușă de aproape o lună.

La Botoșani au fost vehiculate până în prezent mai multe propuneri, printre care și trei femei, respectiv Minodora Vasiliu, Mihaela Aroșoaie și Rodica Zelincă, dar se pare că Guvernul Orban are alte planuri. Toate trei veneau după ce încă din urmă cu o luna, liberalii de la Botoșani au anunțat că îl preferă pe acest post pe finanțistul Dan Nechifor, dar negocierile de la nivel central cu ALDE le-au dat planurile peste cap.

Aseară, în zona partidelor politice a apărut un nou nume, care se pare ca va fi agreat de Guvernul Orban. Vorbim despre un fost militar de carieră, licențiat în studii juridice la Universitatea A. I. Cuza, cu studii post universitare  în „probleme speciale de drept public și privat”. Este vorba despre directorul executiv adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Alexandru Colbu.

Nominalizarea acestuia a venit pentru că îndeplinește toate condițiile lăsate moștenire de PSD în lege, după ce absolvit în anul 2016, programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare înalților funcționari publici, în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
11

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
160

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
27

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...