Gafă în administrație. Un viceprimar al municipiului Botoșani nu a trecut pe declarația de interese rolul său în PSD. „A fost o scăpare”

Gafă în administrație. Un viceprimar al municipiului Botoșani nu a trecut pe declarația de interese rolul său în PSD. „A fost o scăpare”

Un viceprimar al municipiului Botoșani a omis să declare că este membru al filialei județene a PSD Botoșani și că exercită o funcție de conducere la nivelul organizației municipale a partidului, pe declarația de interese, atât în acest an, cât și în anul 2019.

Este vorba despre viceprimarul Marian Murariu, care îndeplinește rolul de vicepreședinte al organizației municipale a PSD Botoșani. În fiecare an, declarația de interese se actualizează în luna iunie, fiind o obligativitate din partea Agenției Naționale de Integritate (ANI) în vederea asigurării transparenței în administrația publică. Dacă primarul liberal al orașului, Cătălin Flutur, și celălalt viceprimar, social-democratul Cosmin Andrei și-au declarat apartenența și rolurile atribuite în cadrul partidelor din care fac parte, așa cum prevede legislația, Murariu a omis să consemneze „interesul”, ceea ce constituie o infracțiune.

Întrebat care este motivul pentru care nu a completat declarația de interese în conformitate cu realitatea, viceprimarul a precizat că nu știa despre obligația de a declara cele de mai sus și nici nu a fost informat cu privire la aceasta.

„Nici nu știam, acum am aflat. Nu am nimic de ascuns, nu am intenționat nicio secundă și nu intenționez să părăsesc partidul, sunt un membru asumat. Îndeplinesc rolul de vicepreședinte al organizației municipale, dar nu este o funcție de execuție, sunt unul dintre cei șapte membri care exercită atribția, iar rolul nu mi-a fost retribuit. Nu mi-am dat seama că este o greșeală din partea mea, dar îmi recunosc eroarea și desigur că voi îndrepta situația atât cât mai este posibil și în cel mai scurt timp. Lumea știe că sunt social-democrat, nu m-am ferit cu nimic în mod public. A fost o scăpare”, a declarat viceprimarul Marian Murariu.

Potrivit prevederilor Agenției Naționale de Integritate, în termen de 40 de zile de la transmiterea declarației de interese, documentul poate fi modificat. Astfel, Murariu a sesizat imediat departamentul competent în vederea modificării declarației pentru anul 2020, însă greșeala din anul 2019 nu mai poate fi îndreptată.

Potrivit unor surse judiciare, eroarea se încadrează la infracțiunea de fals în declarații, chiar dacă este vorba despre o omisiune, politicianul riscând o amendă penală în acest sens. Însă circumstanțele pot fi privite drept atenuante faptei, în funcție de rezultatele unei eventuale cercetări.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

DSP: Patru cazuri noi de infectare COVID din 270 de teste, în ultimele 24 de ore

astăzi, 10:19
210

Patru botoșăneni, respectiv două femei și doi bărbați, au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DS...

Tentativă de omor pedepsită cu suspendare de Tribunalul din Botoșani

astăzi, 10:04
200

Tribunalul din Botoșani s-a pronunțat în cazul bărbatului de 33 de ani care a înjunghiat, în noaptea de 25 spre 26 decembrie 2019, un tânăr în vârstă de 30 de ...

Botoșani a devenit „zonă verde” pe harta COVID. Mesaj de recunoștință transmis de către șefa DSP

astăzi, 09:12
989

Judeţul Botoşani reprezintă o zonă „verde” privind rata de creștere procentuală a numărului de cazuri, conform Tabloului sintetic al epidemiei de COVID-19 pe județe în R...