Festivalul Verii nu se mai organizează în luna august. Ce au decis consilierii locali!

Organizarea Festivalului Verii din acest an a fost dezbătută, luni, în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local. Ca de fiecare dată, acest eveniment a stârnit polemici, în cele din urmă aleşii municipali luând hotărârea ca festivalul să nu mai fie organizat în luna august.

Festivalul Verii nu se mai organizează în luna august. Ce au decis consilierii locali!

Aleşii au fost de acord cu propunerea venită din partea viceprimarului Cosmin Andrei ca data de organizare a festivalului să fie 7-9 septembrie, şi nu 17-20 august, cum a fost propunerea iniţială.

De asemenea, s-a aprobat alocarea sumei de 50.000 de lei din bugetul local, plata artiştilor urmând să fie făcută de un agent economic cu care municipalitatea va încheia un parteneriat.

 “Vă solicit să mutăm data evenimentului pentru perioada 7-9 septembrie pentru că în luna august nu sunt premise favorabile pentru a putea face un eveniment reuşit, nu avem semnale pozitive de la colaboratori iar cu 50.000 de lei din bugetul local nu putem să îl facem. În perioada propusă iniţial este sărbătoarea Sf. Maria şi sunt 74 de evenimente în ţară care deja sunt în desfăşurare şi nu mai găsim artişti, nu mai găsim colaboratori şi vin cu propunerea să fiţi de acord să mutăm această perioadă. Ţin totuşi să nu neglijăm Ziua Diasporei, în ziua de 15 august, să organizăm la primărie un seminar punând accent pe importanţa botoşănenilor care sunt plecaţi în diaspora”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Locul de desfăşurare al September Fest va fi în Centrul Istoric, deşi unul dintre consilierii a propus o altă locaţie.

“Am o propunere venită de la nişte cetăţeni, să se schimbe locul de desfăşurare a acestui festival în parcarea Kaufland”, a spus Ioan Brânzei.

“Este proprietate privată”, i-au replicat mai mulţi consilieri municipali.

Eugen Ţurcanu a ţinut să aibă şi el o intervenţie vizavi de organizarea evenimentului.

“Ajungem iar la aceleaşi discuţii ca în fiecare an în care cu două săptămâni înainte de un eveniment venim şi ne scuzăm că nu se poate. Măcar pregătitţi Revelionul din timp să nu vă aud atunci cu două zile înainte că începeţi să vă scuzaţi. Pun pariu că pe 15 decembrie veniţi cu nişte scuze penibile, să vă mai dăm bani că nu aţi ştiut că vine 31 decembrie”, a afirmat Ţurcanu.

Consilierul local Iulian Blaga a cerut să se stabilească o dată anuală de organizare a acestui festival.

“Cred că ar trebui să stabilim un interval al datei organizare pe care să îl respectăm an de an în aşa fel încât cetăţenii să ştie foarte clar că în perioada respectivă are loc Festivalul Verii sau September Fest. Trebuie să fim credibili şi serioşi şi să respectăm an de an aceleaşi date, cu diferenţe adminisible, ţinând cont de sfâştiul săptămânii, trebuie să aducem într-un stadiu de normalitate acest festival. Toată lumea îl aşteaptă şi se bucură de el şi să fim serioşi şi să devină un brand, cu o denumire care să nu se mai schimbe”, a menţionat Blaga.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta