De vineri, botoșănenii abonați la Modern Calor ar putea rămâne fără apă caldă!

De vineri, botoșănenii abonați la Modern Calor ar putea rămâne fără apă caldă!

Furnizorii de gaze cu care societatea Modern Calor a încheiat un contract în urmă cu aproape trei ani au reziliat contractul înainte de termen. Există, astfel, riscul ca botoșănenii să rămână fără apă caldă de vineri, până când autoritățile vor identifica un alt furnizor de gaze. 

„Furnizorul de gaze de la Modern Calor a denunțat contractul care era valabil până la sfârșitul lunii septembrie. Au denunțat contractul pentru că le permitea legea. O clauză, cu 21 de zile înainte. Suntem într-un impas, iar s-au schimbat regulile în timpul jocului", a anunțat Cătălin Flutur, primarul orașului Botoșani, în conferința de presă de luni.

Edilul-șef se plânge și de prețurile mari pe care le stabilesc furnizorii: "Creșterea prețului la gaz este enormă. Ne este greu să gestionăm achizițiile. Am constatat că această creștere este tot de 35%”. De la 87 de lei/mc de gaz, prețul a ajuns la circa 120 de lei pe unitate.

Primarul a relatat că furnizorii de gaze solicită plăți în avans. Aceștia ar cere banii pentru o lună de iarnă, care ar însuma aproximativ 4 milioane de lei. Tocmai de aceea, Flutur susține că ar putea fi sesizat, în acest sens, Consiliul Concurenței. „Am avut o discuție cu directorul, i-am spus să țină legătura cu Romgaz, care ar trebui să ne rezolve situația. Mai mult decât atât, reprezentanții Guvernului, prin Asociația Municipiilor din România, ne-au cerut o situație cu problemele pe care le avem, fiecare primărie în parte care are și încălzire centralizată”, declară edilul-șef.

Nu este exclus ca, de vineri, botoșănenii să rămână fără apă caldă. Referindu-se la situația actuală a Modern Calor, Cătălin Flutur spune că: "În momentul de față mai are gaz, să vedem, până vineri. Nu are datorii la furnizor. Eu zic că până vineri își rezolvă problema. Dacă nu, nu va mai fi apă caldă, neavând gaz”.

 

Spune-ne opinia ta