Curăţenia de Paşti din casele botoşănenilor umple peste măsură platformele de gunoi

Platforme întregi pline de sacoşe, saci, crengi de copac, cutii de carton- peisajul dimineţii, deloc plăcut botoşănenilor. Ce se întâmplă, de ce nu se ridică gunoiul- este întrebarea pe care toată lumea o adresează.

Curăţenia de Paşti din casele botoşănenilor umple peste măsură platformele de gunoi

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Situaţie ciudată la platformele de gunoi din municipiul Botoşani: unele dintre ele au rămas cu deşeurile aruncate de oameni de cu o zi înainte, iar muncitorii au răsturnat doar pubelele în autocompactoare. Astfel de situaţii s-au întâlnit în zona Primăverii, pe Aleea Nucului, în cartierul Împărat Traian. "Pubelele erau pline dimineaţă, dar nu puteai ajunge la ele pentru că în jur erau aruncate tot felul de mizerii de prin case. La prânz nu era nimic mişcat. În cartier sunt două platforme de gunoi, dar la câte scări de bloc sunt aici, cu atâtea apartamente, nici nu mă mir că e atâta", spune o botoşăneancă din zona Aleii Nucului.

În alte cartiere, oamenii spun că s-au golit pubelele dar a rămas gunoiul depozitat în jurul lor. "O grămadă de crengi de copac şi nu înţeleg de ce ajung la gunoi. Îşi curăţă copacii, îşi fac curat prin curţi dar de ce aduc aici gunoiul? Chiar nu se pot rupe crengile alea în bucăţi mai mici?", se întreba un botoşănean ce locuieşte în zona platformei de lângă Şcoala 7.

Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, admite că angajaţii Urban Serv nu mai fac faţă cantităţii de gunoi emanat de populaţie. "Pe lângă faptul că a crescut cantitatea de deşeuri, a mai apărut o situaţie luni dimineaţă, având în vedere că de sâmbătă de la ora 13:00 până luni dimineaţă la ora 6:00 noi nu avem unde să transportăm deşeurile, depozitul de la Stăuceni fiind închis. O zi jumătate cât stau deşeurile se adună mult gunoi şi de regulă ziua de luni este o zi mai grea şi pentru noi şi pentru cetăţeni, pentru că în general sâmbăta după prânz, după ce oamenii fac curăţenie în casă, aduc gunoiul la platforme. Şi încă ceva: nu a crescut neapărat cantitatea de deşeuri din containere ci cantităţile de deşeuri aruncate lângă containere, inclusiv restul de amenajare de apartamente. Din containere noi am luat deşeurile dar nu am reuşit să intrăm într-un ritm într-o singură zi pentru gunoiul depozitat lângă platforme", explică Simion Drelciuc.

Potrivit oficialului, deşi resturile rezultate din curăţarea grădinilor nu au ce căuta la platformele de deşeuri, angajaţii societăţii nu pot face nimic în sensul acesta. "Chestiunea este că în general în perioada de primăvară, în lunile aprilie-mai, se depozitează mult gunoi lângă platformă. Fiecare îşi aruncă florile, îşi curăţă grădina, pomii şi aruncă resturile pe lângă containere. Urban Serv nu are instrumentul legal să poată lua măsuri împotriva celor care fac un asemenea gest, chiar dacă, să zic, oamenii mei depistează astfel de cazuri, mai mult decât să bată obrazul nu pot face. Cei care pot lua măsuri sunt poliţiştii locali, dacă îi identifică pe cei care nu respectă regulile de gestionare a deşeurilor şi de bună convieţuire, până la urmă", susţine directorul Urban Serv.

Corect şi acest aspect. Însă orice cetăţean plătitor al taxei de salubritate s-au putea simţi îndreptăţit să întrebe: pentru ce dau atâţia bani pe an la gunoi?

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este cel mai mare sat din România? E mai mare chiar decât Bucureștiul!

astăzi, 19:55
286

Ei bine, este vorba despre Jina, comuna formată dintr-un singur sat din Mărginimea Sibiului, care se întinde pe 315 km pătrați.Suprafața Bucureștiului este de 228 de km pătrați. A Ji...

VIDEO - In Piata Victoriei, protestatarii cer demisia lui Dragnea dupa condamnare!

astăzi, 19:26
152

In Piata Victoriei s-au strans deja, joi seara, aproape 1.000 de persoane care ii cer lui Liviu Dragnea sa demisioneze din functiile publice dupa ce a fost condamnat, in prima instanta, la 3 ani si ju...

LIVIU DRAGNEA a fost CONDAMNAT la închisoare cu executare!

astăzi, 18:30
1031

Inalta Curte a anuntat sentinta in dosarul in care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, privind angajarea fictiva a doua secretare din...