Controalele autorităților în unitățile spitalicești de la Botoșani au găsit doar mici nereguli

Controalele autorităților în unitățile spitalicești de la Botoșani au găsit doar mici nereguli

În urma controalelor efectuate la nivelul Spitalului Județean Botoșani, al Spitalului de Pediatrie, Spitalul Dorohoi și cel de Obstretică și Ginecologie, acolo unde există secții ATI, s-au constatat o serie de nereguli.

Acestea au fost făcute publice astăzi în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Prefectura Botoșani.

“Au fost constatate o serie de mici inadvertențe, inclusiv la Pediatrie, unde instalația electrică este foarte veche. Problemele la Dorohoi și spitalul de pediatrie sunt cele referitoare la evacuarea bolnavilor de pe secțiile ATI. S-au identificat soluții și în cazul secției de pediatrie prin dedicarea unui lift. Și la Dorohoi proiectul este aprobat pentru lift, urmând să fie alocați banii de către Primărie. La spitalul Botoșani situația este diferită motivat de faptul că prin construcție un lift este dedicat evacuării pacienților, sunt mici probleme pe partea de ventilatoare din saloane dar au fost identificate soluții și acolo. Vorbim de o evaluare totală a instalației electrice și de intervenție în cazul în care este nevoie cu un operator autorizat”, declarat prefectul Dan Nechifor.

Tot în cadrul întâlnirii de la Prefectură, s-a propus folosirea pentru cazurile tampon sau zonă de suspecți, clădirea Colegiului Medicilor, aceasta fiind situată foarte aproape de triajul UPU, în special în sezonul rece.

 

Spune-ne opinia ta