Contractul Victor Construct privind lucrările la Teatrul „Eminescu” a fost reziliat. „Este un pas mare” (VIDEO)

Contractul Victor Construct privind lucrările la Teatrul „Eminescu” a fost reziliat. „Este un pas mare” (VIDEO)

Contractul pentru modernizarea Teatrului „Eminescu” încheiat cu societatea Victor Construct a fost reziliat. „Este un pas mare” pentru municipiul Botoșani, susține primarul, întrucât restul lucrărilor se vor efectua sub auspiciile unor noi indicatori tehnico-economici, care ar salva bani din bugetul local. Totodată, edilul-șef asigură că finalizarea consolidării obiectivului va corespunde termenului stipulat în proiectul integral, cu recepție stabilită în luna noiembrie a acestui an.

Lucrările de consolidare au avansat, muncitorii bifând subsolul și trecând la restaurarea parterului. Pentru săptămâna viitoare, se estimează începerea lucrărilor la etajul I.

Chiar ieri am fost și am vizitat Teatrul Eminescu, pentru că îmi era ca nu cumva să se ducă domnul Tincu [n.r.: consilier local] și să se împiedice pe acolo. Și vreau să vă spun că merge foarte bine partea de consolidare. Deja am ieșit din subsoluri, am ajuns la nivel de parter și undeva săptămâna viitoare cred că intrăm și pe etajul I. Ceea ce îmi conferă mie siguranța că finalizarea consolidării se va întâmpla în noiembrie, așa cum spune contractul.

Cu titlu de noutate, vreau să vă spun că am reziliat contractul cu societatea Victor Construct, acel contract de lucrări în continuare la „modernizarea” teatrului. Deci ce ne rămâne, restul din contractul mare va fi executat în mod amiabil, ceea ce ne convine și nouă foarte mult. Având alte cantități, proiectantul și consultantul ne vor da aceste valori și vom putea să scoatem restul de executat la licitație. Este un pas mare înainte, puțini înțeleg. Diferențele înseamnă niște bani care ar trebui să vină de la bugetul local, bani pe care nu-i avem, pentru că la partea de dezvoltare avem doar 16 milioane de lei. Astfel, am putea consuma niște fonduri europene, având partea nostră de contribuție”, a spus Cătălin Flutur, edilul-șef al municipiului Botoșani.

Proiectul de reabilitare și modernizare ale Teatrului are o valoare de peste 23 de milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, demersul fiind făcut în 2018. Și în anul 2014 edificiul a beneficiat de o finanțare de 5 milioane de lei, însă lucrările nu au putut fi finalizate din cauza unor probleme tehnice survenite în timpul lucrărilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Viața noastră e un cod de bare

Vineri, 23 August 2019
232

Ne naștem și murim încadrați de cifre, fie că vrem, fie că nu. Mai întâi, ne conduce codul numeric personal. Cu timpul, devenim dependenți de seria din buletin, în vreme ce ne hrănim inten...

Partidul impune funcția publică: „Eu pot să îmi doresc orice, important este ce își dorește organizația”

Vineri, 23 August 2019
424

Jocul puterii funcționează, dintotdeauna, pe principiul „Orice funcție publică e bine primită”. Fapt confirmat și vineri, în cadrul conferinței de presă a PSD Botoșani, prin senatorul Lu...

Ministrul din Botoșani: „Înainte de alegeri, să mai dăm cu var, să mai punem panseluțe, să aruncăm banii”

Vineri, 23 August 2019
352

Ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi, dezaprobă declarațiile primarului Cătălin Flutur, conform căruia o seamă de investiții în municipiul Botoșani sunt blocate chiar la nivel...