Contractul Victor Construct privind lucrările la Teatrul „Eminescu” a fost reziliat. „Este un pas mare” (VIDEO)

Contractul Victor Construct privind lucrările la Teatrul „Eminescu” a fost reziliat. „Este un pas mare” (VIDEO)

Contractul pentru modernizarea Teatrului „Eminescu” încheiat cu societatea Victor Construct a fost reziliat. „Este un pas mare” pentru municipiul Botoșani, susține primarul, întrucât restul lucrărilor se vor efectua sub auspiciile unor noi indicatori tehnico-economici, care ar salva bani din bugetul local. Totodată, edilul-șef asigură că finalizarea consolidării obiectivului va corespunde termenului stipulat în proiectul integral, cu recepție stabilită în luna noiembrie a acestui an.

Lucrările de consolidare au avansat, muncitorii bifând subsolul și trecând la restaurarea parterului. Pentru săptămâna viitoare, se estimează începerea lucrărilor la etajul I.

Chiar ieri am fost și am vizitat Teatrul Eminescu, pentru că îmi era ca nu cumva să se ducă domnul Tincu [n.r.: consilier local] și să se împiedice pe acolo. Și vreau să vă spun că merge foarte bine partea de consolidare. Deja am ieșit din subsoluri, am ajuns la nivel de parter și undeva săptămâna viitoare cred că intrăm și pe etajul I. Ceea ce îmi conferă mie siguranța că finalizarea consolidării se va întâmpla în noiembrie, așa cum spune contractul.

Cu titlu de noutate, vreau să vă spun că am reziliat contractul cu societatea Victor Construct, acel contract de lucrări în continuare la „modernizarea” teatrului. Deci ce ne rămâne, restul din contractul mare va fi executat în mod amiabil, ceea ce ne convine și nouă foarte mult. Având alte cantități, proiectantul și consultantul ne vor da aceste valori și vom putea să scoatem restul de executat la licitație. Este un pas mare înainte, puțini înțeleg. Diferențele înseamnă niște bani care ar trebui să vină de la bugetul local, bani pe care nu-i avem, pentru că la partea de dezvoltare avem doar 16 milioane de lei. Astfel, am putea consuma niște fonduri europene, având partea nostră de contribuție”, a spus Cătălin Flutur, edilul-șef al municipiului Botoșani.

Proiectul de reabilitare și modernizare ale Teatrului are o valoare de peste 23 de milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, demersul fiind făcut în 2018. Și în anul 2014 edificiul a beneficiat de o finanțare de 5 milioane de lei, însă lucrările nu au putut fi finalizate din cauza unor probleme tehnice survenite în timpul lucrărilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Gafă în administrație. Un viceprimar al municipiului Botoșani nu a trecut pe declarația de interese rolul său în PSD. „A fost o scăpare”

astăzi, 14:34
666

Un viceprimar al municipiului Botoșani a omis să declare că este membru al filialei județene a PSD Botoșani și că exercită o funcție de conducere la nivelul organizației municipale a partidu...

Erori de aproape 10 milioane de lei descoperite de Curtea de Conturi în gestionarea bugetului municipiului Botoșani. „Se întâmplă. Este cel mai bun raport”

Vineri, 10 Iulie 2020
5709

Curtea de Conturi a finalizat, în luna iunie, auditul financiar privind activitatea Primăriei municipiului Botoșani și a instituțiilor subordonate, în calitate de ordonatori de credite...

Pesediști botoșăneni, lacrimi pentru educație și niște MemoPlus

Miercuri, 8 Iulie 2020
1574

Doamnelor și domnilor, faceți loc, întindeți covorul roșu, desfaceți șampania și dați naibii orice altceva făceați. Încep să defileze simpaticii noștri politicieni. Evident, cu...