Contractul Victor Construct privind lucrările la Teatrul „Eminescu” a fost reziliat. „Este un pas mare” (VIDEO)

Contractul Victor Construct privind lucrările la Teatrul „Eminescu” a fost reziliat. „Este un pas mare” (VIDEO)

Contractul pentru modernizarea Teatrului „Eminescu” încheiat cu societatea Victor Construct a fost reziliat. „Este un pas mare” pentru municipiul Botoșani, susține primarul, întrucât restul lucrărilor se vor efectua sub auspiciile unor noi indicatori tehnico-economici, care ar salva bani din bugetul local. Totodată, edilul-șef asigură că finalizarea consolidării obiectivului va corespunde termenului stipulat în proiectul integral, cu recepție stabilită în luna noiembrie a acestui an.

Lucrările de consolidare au avansat, muncitorii bifând subsolul și trecând la restaurarea parterului. Pentru săptămâna viitoare, se estimează începerea lucrărilor la etajul I.

Chiar ieri am fost și am vizitat Teatrul Eminescu, pentru că îmi era ca nu cumva să se ducă domnul Tincu [n.r.: consilier local] și să se împiedice pe acolo. Și vreau să vă spun că merge foarte bine partea de consolidare. Deja am ieșit din subsoluri, am ajuns la nivel de parter și undeva săptămâna viitoare cred că intrăm și pe etajul I. Ceea ce îmi conferă mie siguranța că finalizarea consolidării se va întâmpla în noiembrie, așa cum spune contractul.

Cu titlu de noutate, vreau să vă spun că am reziliat contractul cu societatea Victor Construct, acel contract de lucrări în continuare la „modernizarea” teatrului. Deci ce ne rămâne, restul din contractul mare va fi executat în mod amiabil, ceea ce ne convine și nouă foarte mult. Având alte cantități, proiectantul și consultantul ne vor da aceste valori și vom putea să scoatem restul de executat la licitație. Este un pas mare înainte, puțini înțeleg. Diferențele înseamnă niște bani care ar trebui să vină de la bugetul local, bani pe care nu-i avem, pentru că la partea de dezvoltare avem doar 16 milioane de lei. Astfel, am putea consuma niște fonduri europene, având partea nostră de contribuție”, a spus Cătălin Flutur, edilul-șef al municipiului Botoșani.

Proiectul de reabilitare și modernizare ale Teatrului are o valoare de peste 23 de milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, demersul fiind făcut în 2018. Și în anul 2014 edificiul a beneficiat de o finanțare de 5 milioane de lei, însă lucrările nu au putut fi finalizate din cauza unor probleme tehnice survenite în timpul lucrărilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Trupa „Katharsis” din Botoșani s-a întors cu distincții prețioase de la Festivalul Internațional „Stage” 2019

Luni, 21 Octombrie 2019
838

Unica trupă de teatru antic din România, formată din liceeni din Botoșani și coordonată de o cunoscută profesoară din municipiul-reședință, s-a întors cu premii de la Festivalul ...

Premierul demis vine la Botoșani. De data aceasta, ocolește municipiul Suceava, dar nu cu elicopterul

Luni, 21 Octombrie 2019
897

Premierul demis Viorica Dăncilă va vizita județul Botoșani, marți, 22 octombrie a.c. Conform unor surse, președintele PSD va ajunge în municipiile Botoșani, Dorohoi, Săveni, dar și &ici...

Bucătarul propriei rețete a fericirii: botoșăneanca Cristina Lupașcu, medic pentru suflet și minte

Luni, 21 Octombrie 2019
3292

Se cunosc multe și, totuși, prea puține despre ce înseamnă să fii psiholog/terapeut/consilier, adică medic pentru suflet și minte. Multe, din perspectiva celor grăbiți, a celor care cun...