Consiliul Judeţean a primit sumele pentru drumuri şi echilibrarea bugetelor locale. Câţi bani vor fi împărţiţi primăriilor!

Consiliul Județean Botoşani a primit sumele ce urmează a fi repartizate unităților administrativ-teritoriale pentru drumuri și pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru anul în curs.

Consiliul Judeţean a primit sumele pentru drumuri şi echilibrarea bugetelor locale. Câţi bani vor fi împărţiţi primăriilor!

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Costică Macaleți, pentru drumuri județene și comunale suma primită este de 13,8 milioane de lei, iar pentru echilibrarea bugetelor locale suma primită este de 140 de milioane de lei.

Marți, 16 ianuarie, va avea loc consultarea cu primarii vizavi de sumele pe care aceștia le vor primi pentru reparații pe drumurile comunale.

“Sumele sunt mai mari față de anul trecut și la drumuri, dar și la partea de sume de echilibrare. Solicitările primarilor sunt de o mie de ori mai mari față de ceea ce avem în buget de împărțit”, a precizar președintele Consiliului Județean.

Potrivit acestuia,  bani mai mulţi au cerut primăriile Drăgușeni, Hilișeu Horia, Răchiți, Mihai Eminescu, care au cerut sume ce depășesc chiar și 20 de milioane de lei.

Primăria Municipiului Botoșani a solicitat 28 de milioane de lei, dar suma alocată va fi de 900.000-1 milion de lei, iar la Dorohoi s-au cerut 7,6 milioane de lei, și se vor aloca 600-700.000 lei, după cum susține Costică Macaleți.

Repartizarea sumelor către primării se va face printr-o Hotărâre de Consiliu Judeţean.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta