Concluziile contraexpertizei: Locatarii din blocul afectat de explozia de pe Primăverii SE POT întoarce în apartamente!

După mai bine de o lună în care au locuit pe unde au putut, locatarii din blocul de pe strada Primăverii, afectat de explozia de la jumătatea lunii septembrie, primesc o veste extraordinară. 

Concluziile contraexpertizei: Locatarii din blocul afectat de explozia de pe Primăverii SE POT întoarce în apartamente!

O bună parte dintre aceştia se pot întoarce în apartamente. Deşi expertiza iniţială, efectuată de profesorul ieşean Dorel Plătică, a concluzionat că nu se mai poate locui în imobil, fiind încadrat în gradul seismic I, o contraexpertiză efectuată de profesorul Andrei Szalontay, specialist în structuri, arată că “locatarii pot locui în apartamentele neafectate”.

În raportul suplimentar de evaluare se precizează că sunt degradări numai la compartimentările interioare, care sunt elemente nestructurale. Degradări ale pereţilor exteriori au fost constatate la apartamentul în care a avut loc explozia, dar nu se precizează în ce grad seismic poate fi încadrat blocul. 

Raportul va ajunge joi şi pe masa autorităţilor, urmând să se decidă de când se pot întoarce oamenii în apartamente.

“Domnul profesor Szalontay a făcut un raport suplimentar care arată că se poate locui în bloc, dar nu înainte de a verifica utilităţile, respectiv apă, gaz, electricitate. Eu voi duce raportul şi la primărie, şi la Instituţia Prefectului. Vreau ca acest raport să îl dau şi autorităţilor, pentru că măsura evacuării s-a luat în baza unei expertize, acum a venit această notă suplimentară, şi o voi înainta şi către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Profesorul spune că se poate locui, dar decizia va fi luată de CJSU. El a vizionat tot. Este o veste bună. Mă străduiesc zilele acestea să aduc specialiştii să vină să verifice la utilităţi şi să remedieze acolo unde este cazul, că dacă se mută oamenii au nevoie de utilităţi”, a precizat Costantin Costic, preşedintele Asociaţiei de proprietari.

Un inginer va efectua până la finele acestei săptămâni măsurători în fiecare apartament şi va stabili ce lucrări de reparaţii trebuie făcute şi cu ce materiale, raportul acestuia urmând a sta la baza întocmirii devizului de lucrări.

În contul bancar deschis de Asociaţia de proprietari s-au adunat 40.600 de lei. Preşedintele Asociaţiei spune că va cere sprijinul mai multor agenţi economici pentru a putea face reparaţiile necesare.

Contul unde pot fi donaţi bani pentru sprijinirea cetăţenilor afectaţi de explozie este este RO08RNCB0576041200320002.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sportivii de la Clubul Sportiv Real Taekwondo Team din Botoșani, premiați la Cupa României la Taekwondo WT! FOTO

Marţi, 21 Noiembrie 2017
353

În perioada 17-18 noiembrie 2017 s-a desfășurat, în incinta Sălii Polivalente din municipiul Brașov, Competiția Națională Cupa României la Taekwondo WT pentru copii, juni...

OFICIAL: DNA a pus sechestru pe toata averea lui Dragnea, pentru a recupera 127 milioane de lei!

Marţi, 21 Noiembrie 2017
626

DNA a anuntat oficial, marti seara, ca a pus sechestru pe toata averea lui Liviu Dragnea, pentru a recupera prejudiciul de 127 de milioane de lei din dosarul Tel Drum.Un comunicat al procurorilor ...

Patru elevi botoşăneni au participat la un concurs naţional de matematică-fizică

Marţi, 21 Noiembrie 2017
512

În perioada 17– 19 noiembrie 2017, la Bacău, s-a desfășurat Concursul Național de matematică-fizică ”Vrânceanu-Procopiu”.”Vrânceanu-Procopiu” ...