Consiliul Județean pregătește bugetul pe 2017. Bani prinși pentru covoare asfaltice pe drumurile județene

Consiliul Județean pregătește bugetul pe 2017. Bani prinși pentru covoare asfaltice pe drumurile județene

Specialiștii Consiliului Județean au început să lucreze la întocmirea bugetului pentru anul 2017. Șeful județului, Costică Macaleți, a precizat că fondurile vor fi direcționate în primul rând pentru buna funcționare a instituțiilor din subordine, prioritare la alocări fiind și drumurile județene.

Pe lângă lucrările de întreținere, ce constau în plombări, în anul care tocmai a început vor fi puse covoare asfaltice pe mai multe tronsoane de drum județean, după cum susține președintele Consiliului Județean.

"Vrem să îmbunătățim starea drumurilor județene. Vom face și partea de plombări, iar dacă rămân bani vom face covoare asfaltice. Prioritar va fi drumul de la Cordăreni, unde este o nebunie, la Prăjeni, unde vrem să turnăm două tronsoane de aproape un kilometru. Vrem să prindem și Dimăcheniul pentru că este singura comună neracordată la un drumul județean, național sau de altă natură, vrem să punem covor asfaltic pe 1,7 kilometri. La fel la Manolesa, până la Zahoreni, poate reușim", a declarat Costică Macaleți.

Cel mai important proiect rămâne drumul strategic, pentru care autoritățile județene speră să obțină finanțare de la Uniunea Europeană.

În bugetul pe 2017 vor mai fi prinse fonduri pentru reparații la acoperișul Bibliotecii Județene și pentru Muzeul Ștefan Luchian de la Ștefănești. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1425

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
715

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
485

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...