Consiliul Județean pregătește bugetul pe 2017. Bani prinși pentru covoare asfaltice pe drumurile județene

Consiliul Județean pregătește bugetul pe 2017. Bani prinși pentru covoare asfaltice pe drumurile județene

Specialiștii Consiliului Județean au început să lucreze la întocmirea bugetului pentru anul 2017. Șeful județului, Costică Macaleți, a precizat că fondurile vor fi direcționate în primul rând pentru buna funcționare a instituțiilor din subordine, prioritare la alocări fiind și drumurile județene.

Pe lângă lucrările de întreținere, ce constau în plombări, în anul care tocmai a început vor fi puse covoare asfaltice pe mai multe tronsoane de drum județean, după cum susține președintele Consiliului Județean.

"Vrem să îmbunătățim starea drumurilor județene. Vom face și partea de plombări, iar dacă rămân bani vom face covoare asfaltice. Prioritar va fi drumul de la Cordăreni, unde este o nebunie, la Prăjeni, unde vrem să turnăm două tronsoane de aproape un kilometru. Vrem să prindem și Dimăcheniul pentru că este singura comună neracordată la un drumul județean, național sau de altă natură, vrem să punem covor asfaltic pe 1,7 kilometri. La fel la Manolesa, până la Zahoreni, poate reușim", a declarat Costică Macaleți.

Cel mai important proiect rămâne drumul strategic, pentru care autoritățile județene speră să obțină finanțare de la Uniunea Europeană.

În bugetul pe 2017 vor mai fi prinse fonduri pentru reparații la acoperișul Bibliotecii Județene și pentru Muzeul Ștefan Luchian de la Ștefănești. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
658

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
730

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
455

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...