Bani alocaţi de Guvern pentru o primărie botoşăneană cu sechestru pe bunuri şi conturile blocate!

Activitatea unei primării din judeţul Botoşani era la un pas să fie blocată, instituţia având conturile blocate, dar şi sechestru pe o parte dintre bunuri de maximă necesitate pentru comună.

Bani alocaţi de Guvern pentru o primărie botoşăneană cu sechestru pe bunuri şi conturile blocate!

În şedinţa de Guvern de săptămâna trecută s-a alocat suma de 693.000 de lei, din fondul de rezervă, pentru Primăria comunei Mihălăşeni.

Primăria comunei Mihălășeni a ajuns în imposibilitatea de a mai achia cheltuielile de funcționare după ce instanța a decis să plătească aproape 700.000 de lei unei firme pentru un proiect implementat la nivelul comunei dar pentru care nu au mai fost asigurate fondurile necesare pentru finalizare.

Este vorba de un proiect derulat de Primăria Mihălășeni în parteneriat cu Agenția Fondului de Mediu și cu Consiliului Județean care presupunea împădurirea unei suprafețe de teren de pe raza unității administrativ-teritoriale. 

Banii trebuiau virați de Agenția Fondului de Mediu dar plățile nu s-au mai făcut din lipsă de resurse financiare.

Firma care a executat lucrările de împădurire a dat în judecată Primăria Mihălășeni pentru a recupera banii, existând o decizie definitivă și irevocabilă a instanței în defavoarea unității administrativ-teritoriale.

Conturile primăriei au fost blocate și s-a pus sechestru și pe o parte din bunuri, fiind vorba de niște autoturisme. 

Sub sechestru era şi un buldoexcavator cu care se face deszăpezirea în comună iar dacă unitatea administrativ-teritorială nu primea ajutorul financiar de la Guvern situaţia era extrem de delicată.

 

 

 

Spune-ne opinia ta