Au început și lucrările de modernizare la drumul județean Corlăteni – Dimăcheni

Au început și lucrările de modernizare la drumul județean Corlăteni – Dimăcheni

Consiliului Județean Botoșani a anunțat astăzi că lucrările de modernizare a drumului județean Corlăteni – Dimăcheni sunt în plină desfășurare, după ce au fost demarate în cursul săptămânii trecute. Lucrările sunt cuprinse în proiectul "Modernizare DJ 292A, Corlăteni-Dimăcheni, km 0+000-2+500, L=2,5 km", finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa II.

Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a efectuat astăzi o vizită la fața locului pentru a verifica stadiul și ritmul de lucru de pe șantier, constatând că la această dată este în desfășurare etapa de execuție de lucrări  premergătoare celor de turnare a stratului de asfalt (lărgire, îndreptare, balastare a drumului, rigole, podețe, etc.). Mai mult decât atât, constructorul a dat asigurări că va accelera ritmul de lucru astfel încât să se ajungă în etapa de aplicare a stratului de piatră concasată cât mai curând.

„Deși proiectul de modernizare a acestui drum județean a întâmpinat multe obstacole în procesul de licitație pentru atribuirea contractului, s-a ajuns în sfârșit și la momentul în care s-a deschis șantierul și se lucrează din plin. Fără îndoială, este un proiect mult așteptat de către locuitorii celor două comune și sper ca implementarea lui să aducă noi oportunități de dezvoltare a zonei”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Firma desemnată câștigătoare a licitației de atribuire a contractului pentru "Modernizare DJ 292A, Corlăteni-Dimăcheni, km 0+000-2+500, L=2,5 km" este SC Vulturi SRL, valoarea contractului este de 6.570.752,72 lei TVA inclus, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 8 luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
20

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
174

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
143

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...