Primarul comunei Mihai Eminescu, apel către populație: “Cetățenii comunei Mihai Eminescu să vină să-și achite taxele și impozitele”

Primarul comunei Mihai Eminescu, apel către populație: “Cetățenii comunei Mihai Eminescu să vină să-și achite taxele și impozitele”

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, a transmis un apel cetățenilor de a-și achita taxele și impozitele până în luna decembrie 2020. După această lună,  autoritățile locale vor fi obligate să ia măsuri drastice împotriva datornicilor și să le blocheze conturile bancare sau să fie supuși  executării silite.

“Îmi doresc ca cetățenii comunei Mihai Eminescu să vină să-și achite taxele și impozitele. Avem foarte multe proiecte cu cofinanțare europeană. Îmi doresc ca toți cetățenii să înțeleagă pentru că ei vor fi scutiți de taxe și de impozite până în luna decembrie.

Din luna decembrie vom fi obligați să luăm măsurile necesare, adică de blocare de conturi și de executări silite pentru cei care nu au plătit de doi sau trei ani. Nu vreau să-mi creez antipatie dar sunt lucruri de normalitate.

Eu îmi doresc ca buna colaborare în următorii patru ani să fie echitabilă pentru fiecare cetățean din comună”, a declarat Verginel Gireadă.

Primarul comunei Mihai Eminescu precizează că sustragerea acestor persoane de la plata taxelor și a  impozitelor locale ar putea afecta grav comuna, pentru că nu vor mai exista suficiente fonduri destinate plății firmei care colectează gunoiul menajer din comună.

"Comuna Mihai Eminescu este cea mai mare producătoare de gunoi din județul Botoșani. Noi avem astăzi în jur de 9.000 de locuitori. Dacă nu vor plăti taxele și impozitele și se vor sustrage în continuare de la aceste taxe, vom intra într-un colaps. Nu vom mai putea plăti la firma care colectează deșeurile menajere și atunci vom avea munți de gunoaie în comună.

Fac apel la oameni să înțeleagă că nu pot jumătate dintre ei să plătească iar cealaltă jumătate să nu plătească. Spre surprinderea noastră, aproximativ 2.000 de persoane din comuna Mihai Eminescu nu s-au declarat la gunoi, fapt care ne va afecta și pe noi dar și pe ei", a completat Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

(Foto) Talentata Sofia Țurcanu, micuța botoșăneancă ce promite un viitor strălucit în muzică

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
745

Sofia Olivia Țurcanu are 11 ani și este elevă în clasa a V-a a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, la clasa de vioară, iar de la vârstă de 5 ani studiază c...

DSP: Rata de infectare cu Covid-19 în municipiul Botoșani, aproape de pragul de 9 cazuri la mia de locuitori

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1885

În ultimele 24 de ore, 187 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, potrivit statistici furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.82 dintre aceștia sunt din m...

Cele două minore dispărute vineri seară, identificate de polițiștii botoșăneni

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1665

Cele două adolescente dispărute vineri seară de la domiciliu au fost identificate de polițiști pe raza municipiului Botoșani.Este vorba despre Ionescu Andreea Diana, în vârstă d...