Primarul comunei Mihai Eminescu, apel către populație: “Cetățenii comunei Mihai Eminescu să vină să-și achite taxele și impozitele”

Primarul comunei Mihai Eminescu, apel către populație: “Cetățenii comunei Mihai Eminescu să vină să-și achite taxele și impozitele”

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, a transmis un apel cetățenilor de a-și achita taxele și impozitele până în luna decembrie 2020. După această lună,  autoritățile locale vor fi obligate să ia măsuri drastice împotriva datornicilor și să le blocheze conturile bancare sau să fie supuși  executării silite.

“Îmi doresc ca cetățenii comunei Mihai Eminescu să vină să-și achite taxele și impozitele. Avem foarte multe proiecte cu cofinanțare europeană. Îmi doresc ca toți cetățenii să înțeleagă pentru că ei vor fi scutiți de taxe și de impozite până în luna decembrie.

Din luna decembrie vom fi obligați să luăm măsurile necesare, adică de blocare de conturi și de executări silite pentru cei care nu au plătit de doi sau trei ani. Nu vreau să-mi creez antipatie dar sunt lucruri de normalitate.

Eu îmi doresc ca buna colaborare în următorii patru ani să fie echitabilă pentru fiecare cetățean din comună”, a declarat Verginel Gireadă.

Primarul comunei Mihai Eminescu precizează că sustragerea acestor persoane de la plata taxelor și a  impozitelor locale ar putea afecta grav comuna, pentru că nu vor mai exista suficiente fonduri destinate plății firmei care colectează gunoiul menajer din comună.

"Comuna Mihai Eminescu este cea mai mare producătoare de gunoi din județul Botoșani. Noi avem astăzi în jur de 9.000 de locuitori. Dacă nu vor plăti taxele și impozitele și se vor sustrage în continuare de la aceste taxe, vom intra într-un colaps. Nu vom mai putea plăti la firma care colectează deșeurile menajere și atunci vom avea munți de gunoaie în comună.

Fac apel la oameni să înțeleagă că nu pot jumătate dintre ei să plătească iar cealaltă jumătate să nu plătească. Spre surprinderea noastră, aproximativ 2.000 de persoane din comuna Mihai Eminescu nu s-au declarat la gunoi, fapt care ne va afecta și pe noi dar și pe ei", a completat Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.

 

 

Spune-ne opinia ta