Pro România și Alde au decis să fuzioneze. Noua formațiune se va numi Pro România Social-Liberal

Pro România și Alde au decis să fuzioneze. Noua formațiune se va numi Pro România Social-Liberal

Mihaela Huncă, deputatul Pro România, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută în cursul zilei de vineri, că se formează o nouă forță politică prin fuziunea a două partide: Pro România și Alde.

Noul partid se va numi Partidul Pro România Social - Liberal și va avea ca scop interesele românilor, susține Mihaela Huncă.  Partidul va avea doi copreședinți la nivel național, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

“În ultima perioadă se formează  o nouă forță politică prin fuziunea a două partide: partidul Pro România și partidul Alde. Partidul se va numi Partidul Pro România Social - Liberal și va avea ca scop să lupte pentru interesul românilor în toată această ecuație politică. Sunt cei doi copreședinți la nivel național, doi premieri care au  performat în guvernarea lor. Este vorba de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.  Sperăm ca acest partid să aducă soluții viabile și să se lupte împotriva unor măsuri de austeritate cu care ne anunță cei care se văd deja la guvernare”, a declarat Mihaela Huncă.

Filialele județene vor avea câte doi copreședinți, unul din partidul Pro România și unul din partidul Alde. La începutul lunii noiembrie 2020, vor avea loc congresele celor două partide unde se va decide această fuziune, urmând ca în primăvara anului viitor să se poată vorbi despre un singur partid.

“La nivelul filialelor județene, vor fi câte doi copreședinți. Un copreședinte de la partidul Pro România  și un copreședinte de la partidul Alde. Pe data de 8 noiembrie 2020 se vor desfășura congresele celor două partide unde se va decide această fuziune urmând apoi procedurile judecătorești astfel încât, în primăvară, să putem vorbi de un singur partid”, a completat Mihaela Huncă.

Deputatul botoșănean a declarat că pentru alegerile parlamentare listele vor fi comune iar sigla va aparține partidului Pro România. 60% dintre candidații de pe liste vor fi din partea partidului Pro România și 40% din partea partidului Alde.

Fiecare filială județeană Pro România și Alde au transmis la organizația centrală propunerile cu cei care vor fi candidați iar în funcție de competențe, de activitate, de experiență și de potențial vor fi stabilite formulele pe listele de candidați

 

Spune-ne opinia ta