Zeci de copii au învăţat tehnici de prim ajutor într-o tabără organizată de Parohia Orăşeni Vale

100 de copii prezenți în Tabăra de vară organizată de Parohia Orășeni Vale, comuna Curtesti, au invatat astăzi, de la pompierii botosaneni cum să-și protejeze cel mai de preț bun: viața! 

Zeci de copii au învăţat tehnici de prim ajutor într-o tabără organizată de Parohia Orăşeni Vale

Incă de la primele ore ale dimineții, salvatorii au amenajat in curtea Școlii Gimnaziale din localitate, patru ateliere de lucru. Al cincilea atelier, cel de informare preventiva, a fost amplasat în interiorul unitatii de invatamant. Impartiti pe echipe, copiii au trecut, pe rand pe la fìecare atelier. Au vizionat materialele informative din cadrul campaniilor naționale : "R.I.S.C. - Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!", "F.O.C. - Flacarile Omoară Copiii ", "Nu tremur la cutremur" , dar și din cadrul campaniei ISU Botoșani - " Un cămin sigur pentru copilul tau!".

Au învățat cum să se evacueze dintr-o încăpere cuprinsă de incendiu si inundată de fum, purtând masca contra fumului si gazelor si cum sa acorde primul ajutor calificat. Urmând un traseu practic - aplicativ si-au pus in evidenta calitățile motrice de baza:viteza, forța, rezistenta și indemanare. Cei mai mici dintre participanți au avut misiunea de a-i salva pe ursuletul Daisy si cățelul Aky, parcurgând un traseu ce a implicat trecerea printr-un tunel, urcarea pe un tobogan, alergarea printre jaloane si stingerea unui incendiu imaginar.

Toate misiunile au fost coordonate de celebrul pompier Sam. Eforturile depuse de copii au fost răsplătite de pompieri cu diplome și materiale informative din cadrul campaniilor naționale. La rândul lor, salvatorii botosaneni au primit drept răsplată zâmbete, îmbrățișari și promisiunea că vor împărtăși cu cei dragi cunoștințele acumulate.

" Va transmitem strigătele copiilor bucurosi de aici:Multumim! In aceasta zi speciala pentru comunitatea noastra, ne îndreptăm gând de recunoștință catre pompierii botosaneni pentru activitățile desfășurate în mijlocul nostru. Totul a fost pe cat de spectaculos, pe atât de educativ. Am înțeles o data in plus ce ne unește si anume salvarea vietii in situatii limita. Biserica are acest specific al grijii pentru salvarea si mântuirea sufletelor oamenilor, iar pompierii pe care ii admiram si prețuim, previn, educa, instruiesc si intervin in salvarea vietii" , a declarat preotul paroh Andrei Anusca.

 

Spune-ne opinia ta