Zeci de cazuri noi de rujeolă înregistrate de autorităţile sanitare

Aproape 60 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, fără a fi înregistrate noi decese, potrivit datelor transmise de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Judeţul Botoşani nu a raportat niciun caz nou de îmbolnăvire.

Zeci de cazuri noi de rujeolă înregistrate de autorităţile sanitare

Potrivit CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România de la debutul epidemiei este 14.758, din care 59 de decese. În ultima săptămână au fost raportate 57 de cazuri nou confirmate, în zece judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Cele mai multe cazuri noi - 19 - au fost înregistrate, în ultima săptămână, în municipiul Bucureşti. Alte 11 cazuri s-au înregistrat în Bucureşti. La Iaşi, au fost confirmate 9 cazuri noi de rujeolă, în judeţul Bihor - 8, iar câte două cazuri au fost confirmate în judeţele Bacău, Braşov şi Galaţi. În judeţele Maramureş, Neamţ, Vaslui şi Vrancea s-a înregistrat câte un caz de rujeolă.

În ultima săptămână nu au fost raportate noi decese.

Ultima raportare a judeţului Botoşani în privinţa îmbolnăvărilor datează din săptămâna 2- 6 iulie, atunci când s-au înregistrat 64 de cazuri noi de rujeolă.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
282

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
412

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
23

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...