Vremea se răceşte de duminică şi revin ploile

Vremea se răceşte de duminică şi revin ploile
Weekendul vine cu vreme capricioasă. Ploile sunt active în nord şi centru, în timp ce în sud-est ceaţa dictează. De duminică, temperaturile scad, iar luni vor fi chiar mai mici decât normal. Aerul cald rămâne doar prin vest unde încă se vor mai atinge 20-21 de grade.

În ciuda norilor şi ploilor de peste noapte, ziua de sâmbătă anunţă o uşoară încălzire în cea mai mare parte a ţării, cu nori în general în sud-estul ţării, unde la primele ore se anunţă ceaţă şi burniţă. Dar în restul regiunilor, norii vor fi doar în trecere şi ploi în averse mai aşteptăm doar în nord-est şi abia spre seară şi regiunile sud-vestice unde nu vor lipsi nici descărcările electrice. Maximele vor fi mai mari decât vineri, cu valori de la 9-10 grade pe litoral la 19, dacă nu chiar 20 de grade în oraşele din Câmpia de Vest.

Soarele se arată doar puţin prin sudul Moldovei, în rest, norii dictează aspectul zilei şi sunt ceva şanse să dea şi câte o ploaie. Dar maximele sunt şi aici mai mari decât e normal la această dată, urmând să se atingă 16 grade la Suceava şi Bacău şi 17 la Iaşi şi Galaţi.

Duminică, vremea se răceşte cu aproximativ 3 grade în est şi sud-est şi tot aici cerul adună nori din care cad ploi locale sau burniţă. Tot în sud-est, vântul se simte destul viguros, în rest însă, vremea va fi ceva mai caldă, cu nori în trecere din care cad câteva averse în Oltenia, sudul Banatului şi zona montană, dar numai pe ici pe colo în celelalte zone, iar maximele urmează să fie între 7-8 grade pe litoral şi 19 în Câmpia de Vest.

Începem săptămâna cu nori şi ploi locale în est şi sud-est, dar odată cu lăsarea nopţii, ploile vor cuprinde şi vestul şi nord-vestul ţării. Temperaturile scad în est şi sudest, aşa că maximele abia dacă vor mai atinge 10-12 grade, dar spre vest e ceva mai plăcut luni, cu maxime de până la 16 grade. (RTV)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
151

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
80

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
57

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...