VOCEA STRĂZII - Tinerii au cuvântul: Ce aș face dacă aș fi primar al municipiului Botoșani!

VOCEA STRĂZII - Tinerii au cuvântul: Ce aș face dacă aș fi primar al municipiului Botoșani!

Tinerii din Botoșani au dezvăluit, în cadrul unui sondaj stradal, ce ar face ei dacă ar fi, pentru o zi, primari. Intervievații au exprimat de la nevoi de toate zilele, până la idei cel puțin neobișnuite, în ceea ce privește intervenția lor ipotetică asupra peisajului botoșănean, dând dovadă de maturitate sau de... o imaginație bogată.

"Aș dezvolta mai mult turismul, aș finaliza proiectele astea care nu se mai termină de atâția ani. Aș face parcuri de distracție, că nu avem. Aș face loc pentru mai multă publicitate, să se știe de Ipotești, de casa lui Iorga. Ca să vină mai mulți oameni" - Ștefan Drușcă, 16 ani.

"Eu aș face ceva pentru nevoiași. Nu aș folosi banii care se alocă pentru fel de fel de chestii inutile, referendumuri și mai știu eu ce... Aș face un centru pentru bătrâni, aș face cumva să aducem aparatură în spitale. Pentru a oferi șansa unei vieți, până la urmă. Ar fi multe care lipsesc la orașul ăsta, dar în primul rând aș ajuta oamenii care nu au" - Ionela Jijie, 19 ani.

"La coșurile de gunoi aș pune chestii asemănătoare coșurilor de baschet, ca lumea să arunce gunoiul mai interactiv... Adică ar fi mult mai frumos să iei ceva de jos și pac! Mi s-ar părea interesant, ar atrage lumea să protejeze mediul chiar și în joacă" - Emanuel, 18 ani. 

"În oraș nu știu dacă aș schimba ceva.. Atât, că aș mai face un spital, aș angaja mai mult personal" - Simona, 19 ani.

"Dacă aș fi primar? Aș muta toți țiganii din oraș, asta aș face. În cartiere în afara orașului. Pentru că mai vine un turist în Centrul Vechi și mai vede un țigan cum se ușurează pe statuie... și e urât" - Iuc, 24 de ani.

"Aș asfalta străzile ca lumea. Sunt șofer și am rupt în două mașina, e varză. Asta în primul rând. Apoi, aș rezolva cu parcările. Deci toate parcările sunt fix lângă trecere și nu ai vizibilitate, de asta se și întâmplă multe accidente" - Denis-Ionuț Vieru, 19 ani. 

"Aș schimba sistemul cât aș putea. Aș face ceva pentru a fi mai multe activități pentru copiii din școli, nu numai să li se predea. Orașul e ok așa cum e. E un oraș mic, dar are tot ce îi trebuie, raportat la numărul de locuitori" - Emilia, 16 ani. 

"Eu nu aș schimba nimic, îmi place așa, jegos cum e. Când te întorci de la facultate și îți revezi orașul, e fain chiar și așa cum e" - David, 19 ani.

"Dacă aș fi primar, aș face o singură chestie, vizavi de construcții. Mai exact, aș termina Cornișa" - Adrian Atasiei, 19 ani. 

"Aș face un mall mult mai mare, aș muta țiganii, deși oricum ar veni înapoi, și aș aduce Starbucks la Botoșani" - Sabina, 19 ani.

"Aș mai face un spital, că e nevoie, cu aparatură mai bună, să nu mai fie nevoie să mergem în Iași. Aș mări salariile, aș face mai multe târguri legate de oraș, activități de ecologizare și din astea" - Delia, 15 ani. 

"Aș restaura clădirile din Centrul Vechi" - Andra, 15 ani.

"Aș face o școală numai pentru țigani, să nu ne mai amestecăm și să nu ne mai batem. Ar putea preda oricine, dar care respectă tradițiile noastre și să nu își bată joc sau să râdă de cum vorbim, de cum ne îmbrăcăm, de ce mâncăm sau ce ne place. Aa, și aș face și o cantină pentru țiganii care nu au ce mânca. De fapt, nu numai pentru țigani... pentru toată lumea care e săracă. Și aș micșora chiriile" - Romeo, 22 de ani.

"Bă, eu nu aș schimba nimic la oraș. Aș schimba orașul" - un tânăr de 20 de ani, care a refuzat să își spună numele.

"Aș pune un iluminat mai frumos, mai interesant, mai cald. Și de Sărbători, aș organiza un pic instalațiile, să fie o simetrie ceva... nu cum fac ei, că parcă ar fi aruncate pur și simplu pe copaci și pe străzi. Iar de Parcul Mare nu mai zic. Zici că îl decorează niște copii, de Crăciun, nu adulți, că nu prea vezi un model, o ceva. Și mai multe ronduri cu flori sau statui ar fi frumoase" - Crina Popa, 17 ani. 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare