VOCEA STRĂZII: Cum privesc botoșănenii Referendumul din 6-7 octombrie!

VOCEA STRĂZII: Cum privesc botoșănenii Referendumul din 6-7 octombrie!

Vocea străzii, pulsul societății. Reporterul Știri.Botoșani.Ro i-a întrebat pe botoșăneni dacă vor participa la Referendumul pentru revizuirea Constituției și de ce. Având în vedere că este un subiect care de câteva săptămâni stârnește îndelungi discuții și controverse în societatea românească, era de așteptat ca și unele răspunsuri să se dovedească a fi foarte directe. 

Vă invităm să aflați cum văd botoșănenii scrutinul care va avea loc pe 6-7 octombrie în România, pentru revizuirea Constituției, în sensul definirii familiei ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.


"Normal că țin cu familia tradițională. Nu pot să mă gândesc la căsătoria dintre două femei. Văd la televizor și nu știu cum de le place. Nu înțeleg. Sunt fel de fel de nebuni în lumea asta" - Aurica Vranciuc, 80 de ani.

"Ținem cu familia tradițională și din motive sociale, și din motive creștine, din toate motivele posibile. Am un copil și cred că asta înseamnă familia, ceva ce poate să aducă pe lume viață omenească. Ce poate să învețe un copil adoptat de cuplurile homosexualilor? (...) Dacă vă uitați la paradele lor, în care își strigă drepturile... e de neconceput. Să fii bărbat și să te îmbraci în așa fel încât să pari femeie? Asta nu e normalitate, să fie clar. Că așa e lăsat pe pământ, asta nu e scuză, că am putea spune și despre cei agresivi că așa e temperamentul lor, deci să acceptăm când ne dau în cap. Drepturile lor le încalcă grav pe ale noastre. Chiar mă duc la referendumul acesta, chiar și din spital, Doamne ferește. Pentru copiii mei, pentru nepoți, pentru strămoșii care nu au murit ca să fie așa ceva în țara noastră" - Gabriela Panțîr, 39 de ani, profesoară de engleză.

"Clar, nu este normal ca homosexualii să poată fi numiți familie. Un copil al doi bărbați: care e tata? Care e mama? Se însoară: care e socru mare? Care e socru mic? Ei sunt liberi, e adevărat, dar noi să acceptăm și să spunem că așa este bine?" - Marius Panțîr, 40 de ani, profesor de educație fizică.

"Țin cu familia tradițională, pentru că sunt ortodox și așa este ortodox" - Mihai, ofițer de poliție.

"Sunt cu familia tradițională, cea dintotdeauna și respectată de poporul român și de ortodoxie. Dacă ar fi legale familiile homosexuale, nu doar educația ar suferi, ci și natalitatea. Copiii se nasc și trebuie crescuți dintr-o mamă și dintr-un tată. Ar apărea, probabil, și valuri de boli" - Maria Nemțoiu, fostă asistentă medicală. Două doamne, cu care este însoțită, îi aprobă spusele.

"Familia tradițională trebuie să rămână, nu să ajungem să vedem pe la Primării cum se sărută bărbații. Ei își strigă drepturile, dar cum? Luând în derâdere tot ce ține de Biserică? Insultând sfinții, umblând dezbrăcați și făcând circ? Păi noi la ce mai suntem majoritari? Nu le convine, să plece unde sunt acceptați și să își facă viața cum îi duce capul!" - Emilia Burtă, pensionară.

"Nu aș fi crezut că se va ajunge la referendumul ăsta. E trist, foarte trist ce se întâmplă. Țin cu familia tradițională, pentru că așa e natura oamenilor de bună credință ortodoxă" - Paul George, 35 de ani, notar.

"Nu sunt de acord deloc cu căsătoriile între oameni de același sex. Asta e România în 2018, mă întreb unde ne va duce 2030. Poate atunci vom face referendum dacă nu cumva pușcăriașii trebuie eliberați, că i-am privat de libertate. Se duce totul la vale" - Aneta Livadariu, casnică.

"Votez cu familia tradițională, fără doar și poate. Nu vreau să vadă copilul meu femei sau bărbați în tandrețuri între ei, pe stradă, pentru că va crede că așa e bine și va considera că și el poate să fie așa" - Vasilica, vânzătoare.

 

Spune-ne opinia ta