Vocea carantinaților de la Agafton: “Prefectul de Botoșani, Dan Nechifor, ne interzice dreptul de a primi pachete de acasă”

Vocea carantinaților de la Agafton: “Prefectul de Botoșani, Dan Nechifor, ne interzice dreptul de a primi pachete de acasă”

În cursul acestei dimineți, în mediul on-line au apărut noi acuze din partea oamenilor carantinați în spațiul de la Agafton. Este vorba despre aceleași persoane care, în urmă cu câteva zile contestau condițiile de cazare din acest spațiu. Acestea acuză autoritățile județene de faptul că li se impune celor aflați în carantină să primescă pachete de acasă doar o singură dată pe săptămână dar și faptul că nu au fost mutați din acest spațiu.

Nu vrem să stăm pe banii voștri cum credeți voi! Nu avem nevoie de pomană! Vrem doar sa fim fiecare la casa noastră! Ne cricticați degeaba pentru că presa minte că am fost mutați de la Agafton. Și mai mult, Hotararea nr.9/05.04.2020 dată  semnată de prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, ne interzice dreptul de a primi pachet de acasă decat o singură data pe săptămână,deoarece trebuie să mâncăm de la firma de catering a domnului Țurcanu, precum si incompetența de administrare a DJTS-ului si a DSP-ului. Sincer, dupa cum spune si Imnul: "Murim mai bine în luptă / Cu glorie deplină / Decât să fim sclavi iarași În vechiul nost' pământ". Dar daca tot primim o dată pe săptămână pachetul, vreau să îi intreb pe directorii de la instituțiile mai sus menționate,unde ne ținem alimentele la rece?”, a transmis pe pagina personal de facebook , unul dintre protestatari.

Contactat telefonic pentru a lămuri situația, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor a menționat că nu poate face reguli pe un obiectiv care este în consemn militar dar va găsi soluții de a muta aceste persoane într-un alt spațiu.

Eu  nu fac reguli pe un obiectiv care este în consemn militar. Din numărul total de carantinați pe care l-am avut până acum, acestea sunt primele cazuri care postează  pe facebook această situație. Vă garantez că nu eu am interzis acest lucru. În privința mutării carantinaților din spațiul de la Agafton, vom căuta o soluție de a-i muta în în alt centru”, a specificat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.