Șoferii scapă de amenzi dacă utilizează dispozitive "hands free" la volan pe drumurile publice

Șoferii scapă de amenzi dacă utilizează dispozitive "hands free" la volan pe drumurile publice

Șoferii, dar și ceilalți conducători de vehicule ar putea scăpa de amenzi atunci când folosesc telefoanele mobile în timpul deplasării pe drumurile publice, dacă utilizează funcția "hands free"("mâini libere"), potrivit unei legi publicate recent în Monitorul Oficial.

Modificarea apare după ce legislația a fost schimbată anul trecut, astfel încât telefoanele să fie interzise total la volan, fără să fi fost inclusă această excepție, scrie Avocatnet.ro.

Legea nr. 43/2020, apărută luni în Monitorul Oficial, modifică Codul rutier, începând din 9 aprilie, astfel încât să li se ofere șoferilor posibilitatea de a folosi telefonul mobil atunci când conduc, utilizându-i funcția "hands free".

"Conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere»”, prevede, din 9 aprilie, Codul rutier.

Practic, amenzile vor fi aplicate numai pentru cei care folosesc telefoanele mobile fără "hands free", în timpul mersului pe drumurile publice.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
58

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
196

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
331

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...