DIICOT Botoșani are un nou șef

DIICOT Botoșani are un nou șef

Biroul teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) are un nou șef.

Este vorba despre procurorul Ciprian Ioan Mihai, care a fost delegat să ocupe această funcție în urma unei hotărâri emise de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în luna martie.

Acesta va ocupa funcția de procuror-șef la BT DIICOT Botoșani până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 6 luni.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcţia de procuror şef al Biroului teritorial Botoşani din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a dlui Mihai Ciprian Ioan, procuror în cadrul acestei direcţii, începând cu data de 18 martie 2020, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”, se arată în decizia CSM.

Procurorul Ciprian Ioan Mihai are 41 de ani și a fost delegat la DNA Suceava la începutul anului 2015. El este absolvent al Academiei de Poliţie, până în 2009 a fost ofiţer la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Iaşi, după care a intrat în magistratură. Și-a început cariera de procuror, în februarie 2009, la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, unde a activat până în ianuarie 2014. Timp de un an a condus Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, iar din anul 2014 a obţinut gradul de procuror de Tribunal, a fost repartizat la Neamț, însă, foarte repede, a obținut delegarea de procuror DNA.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
754

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
71

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
296

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...