Vânzarea voucherelor de vacanță ar putea să ducă la închisoare.

Vânzarea voucherelor de vacanță ar putea să ducă la închisoare.

Conform unui proiect de ordonanță de urgență inițiat recent, cei care cumpără servicii fără legătură cu turismul intern, pentru a obține un profit material sau financiar, vor risca să ajungă la închisoare.

Proiectul de ordonanță de urgență trebuie doar adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial pentru a se aplica. Acesta prevede mai multe noutăți referitoare la folosirea voucherelor de vacanță, una dintre ele fiind apariția pedepsei penale.

Așadar, bugetarii care vor folosi voucherele de vacanță pentru a cumpăra alte servicii decât cele de turism intern vor risca între una și trei luni de închisoare sau o amendă penală. Însă numai dacă vorbim de obținerea unui profit material sau financiar de pe urma faptei.

În același timp, pedeapsa penală va fi valabilă și pentru unitățile turistice care vor accepta vouchere de vacanță pentru servicii ce nu țin de turismul intern, dacă astfel obțin un profit material sau financiar.

Conform prevederilor actuale, voucherele de vacanță pot fi folosite de salariații de la stat numai pentru a cumpăra pachete de servicii turistice pe teritoriul României.

Totodată, aceștia n-au voie să vândă voucherele primite de la angajatori, altfel riscă sancționarea cu 14 puncte-amendă. Asta în condițiile în care un punct-amendă este egal cu un salariu minim brut pe țară. Dacă ne raportăm la salariul minim brut din 2019, sancțiunea respectivă este echivalentul a 29.120 de lei.

Conform proiectului de OUG, voucherele de vacanță urmează să fie acordate, din 2020, exclusiv în format electronic, adică pe card de plăți. Acestea vor avea două valori diferite, pentru care fiecare bugetar va opta anual - 1.450 de lei (valabilitate pentru tot anul) sau 2.080 de lei (valabilitate doar în extrasezon, adică în perioadele aprilie - mai și octombrie - noiembrie).

Conform Guvernului, în perioada 1 iulie 2017 – 30 iunie 2019, în jur de 1,2 milioane de salariați și-au petrecut concediile în țară, după ce au primit aceste vouchere de vacanță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
16

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
134

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
109

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...