UPDATE! Preafericitul Daniel, la Botoșani! Puhoi de lume la Mănăstirea Zosin! GALERIE FOTO, VIDEO
FOTOREPORTAJ!

UPDATE! Preafericitul Daniel, la Botoșani! Puhoi de lume la Mănăstirea Zosin! GALERIE FOTO, VIDEO

   Ionut Tabultoc

Porțile fastuosului lăcaș de cult de la Zosin s-au deschis, duminică dimineață, pentru cei aproape 8.000 de oameni veniți din mai mult județe ale țării pentru a asista la slujba de sfințire a Bisericii.

Slujba a fost oficiata de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dar și alți ierarhi, preoți și diaconi.

Înaintea slujbei, Patriarhul s-a întreținut cu primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, prefectul Costică Macaleți, președintele interimar al Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, primari din comunele din județ, șefa Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, dar și politicieni,  printre aceștia numărându-se senatorul Doina Federovici și deputatul Tamara Ciofu.

Printre cei prezenți, duminică, la Zosin s-au numărat și un grup de cântăreți din tulnic, îmbrăcați în costume populare.

"Este o biserică frumoasă, la margine de drum. Ceea ce înseamnă că nu poţi să o treci cu vederea. Ea strigă: nu mă trece cu vederea, că sunt prea aproape de voi, trecătorii. Veniţi şi voi, să vedeţi cum se dobândeşte viaţa cea netrecătoare, şi anume în comuniunea sfinţilor, prin credinţă", a spus Preafericitul Daniel, sâmbătă seara, despre Mănăstirea Zosin.

Patriarhul a anunțat credincioșii prezenți în curtea lăcașului de cult că pot trece prin altarul Bisericii proaspăt sfințite și să lase obolul lor întru mulțumire.

În jur de 200 de credincioși s-au înghesuit pe ușa Bisericii pentru a fi primii care intră în Altar. Jandarmii care asigură ordinea au intervenit și au pus un gard astfel încât să se intre în Biserică treptat, în grupuri.

În 25 aprilie 2006, în a treia zi de Paști, Patriarhul Daniel (pe atunci mitropolit al Moldovei) a sfinţit locul pe care s-a construit noua Mănăstire Zosin şi a pus piatra de temelie a lăcaşului sfânt, unde din 1 august 1999, stareţ este dărăbăneanul Teodosie Pleşca. 























































































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
3

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
268

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
160

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...