Un cunoscut cercetător al culturii Cucuteni și-a pierdut viața într-un tragic accident rutier

Un cunoscut cercetător al culturii Cucuteni și-a pierdut viața într-un tragic accident rutier

Stanislav Țerna (36 ani), un renumitul arheolog din Republica Moldova, recunoscut pentru contribuția adusă în cercetarea asupra culturii Cucuteni, și-a pierdut viața în cursul zilei de miercuri, într-un tragic accident rutier petrecut în Germania.

Lumea arheologiei se desparte, astfel, de un om care și-a făcut meseria din pasiune, contribuind la numeroase cercetări arheologice realizate pe teritoriul României, lăsând în urmă o serie de studii de referință în domeniu.  Asistent de cercetare în cadrul Universității din Kiel, Stas, așa cum era cunoscut de prieteni, a fost căsătorit cu botoșăneanca Andreea Țerna, arheolog în cadrul Muzeului Județean Botoșani.

Ana – Elisabeta Coșereanu, muzeograf în cadrul Muzeului Județean Botoșani, a transmis familiei un mesaj emoționant, prin care deplânge moartea prematură a renumitului arheolog.

„2020... anul atipic... anul morților subite... de COVID,  de comorbidități, de accidente,  din dragoste... ÎNCĂ?  Colegii din Muzeul Judetean Botoșani sunt alături de colega arheolog,  Andreea Țerna, la nedreapta și cruda despărțire de jumătatea sa de site divin... Soțul ei, reputatul arheolog Stanislav Țerna (Stas), a plecat să scaneze vechi  civilizații de îngeri, să alcătuiască repertoriu de situri selenare  și să îi rămână aproape iubitei doar  în gând, ca un dacic șirag mângâiat rând  cu rând... de iubiri ce rămân... ca să doară ... Dumnezeu să îl odihnească! Condoleanțe, Andreea, ție  și părinților lui Stanislav...”

 

Spune-ne opinia ta