Ultima tranşă de ajutoare alimentare POAD a ajuns în judeţ

Ultima tranşă de ajutoare alimentare POAD a ajuns în judeţ
Luna viitoare, beneficiarii ajutoarelor alimentare prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate îşi vor primi cea de-a doua cutie cu alimente.

Pe 5 august a ajuns în judeţ a patra şi ultima tranşă de pachete cu alimente, distribuite de Guvern prin autorităţile locale persoanelor defavorizate. Toate pachetele au fost deja distribuite în judeţ, fiind vorba de 211.972 de cutii cu produse alimentare, destinate celor 105.986 de beneficiari- persoane defavorizate din întregul judeţ.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, în ultima tranşă au fost 44.242 de pachete. În continuare se distribuie pachete către unităţile administrativ- teritoriale, fiind vorba de 60.000 de cutii. "Deja au fost trimise adrese către primării pentru a comunica necesarul de pachete sau plusul, pentru a fi redistribuite", susţin aceştia.

În majoritatea unităţilor administrativ- teritoriale din judeţ, distribuţia alimentelor a însemnat că beneficiarii- persoane defavorizate-, au primit câte două cutii ce conţineau fiecare câte un kilogram de făină albă de grîu şi două kilograme de mălai, 400 de grame de paste făinoase şi doi litri de ulei, un kilogram de zahăr şi unul de orez, o conservă de carne de vită şi una de pateu de ficat, o conservă de pastă de tomate şi jumătate de kilogram de fasole boabe. În total, 8,8 kilograme de produse alimentare per cutie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Recomandările polițiștilor pentru evitarea furturilor din locuinţe!

astăzi, 11:46
41

Adoptarea unei conduite preventive este esenţială pentru prevenirea furturilor din locuinţe, case în construcţie sau case de vacanţă.Poliţiştii desfăşoară periodic întâ...

Destinul crunt al unui român plecat la muncă în Italia: A murit strivit de un motostivuitor. Avea doi copii și o soție însărcinată cu al treilea!

astăzi, 10:57
858

Un român în vârstă de 37 de ani a murit joi, 21 iunie, în jurul orei 16:00, la locul de muncă, strivit de un motostivuitor. Incidentul a avut loc la Minerbe, provincia Verona...

Doi botoșăneni, prinși după ce au dat mai multe spargeri în garajele sucevenilor!

astăzi, 10:18
277

Cei doi tineri, care au spart patru garaje din cartierul sucevean Burdujeni au sărit din mașina cu care se deplasau și au luat-o la fugă, la vederea polițiștilor. Cei doi au fost căutați ...