UDATE: Descinderi în judeţ, la suspecţi de trafic cu ţigări! O persoană a fost reţinută!

UDATE: Descinderi în judeţ, la suspecţi de trafic cu ţigări! O persoană a fost reţinută!
Cum traficul cu ţigări se menţine la cote extrem de ridicate în judeţ, autorităţile încearcă să-l reducă. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice însoţiţi de mascaţi au descins, joi dimineaţă, la mai multe adrese, ale unor suspecţi bănuiţi de implicare în traficul cu ţigări.

Acţiunea poliţiştilor botoşăneni are loc în contextul documentării mai multor infracţiuni de trafic de ţigări, pe care anchetatorii le au în lucru.

UPDATE:
Inspectoratul Judeţean de Poliţie oferă mai multe amănunte despre descinderile care au avut loc joi dimineaţă. Potrivit unui comunicat al instituţiei, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Botoşani, cu sprijinul celor de la Poliția Municipiului Dorohoi și a celor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Botoșani, au efectuat zece percheziţii domiciliare și auto pe raza municipiului Dorohoi și a comunei Brăiești.

"Acţiunea organizată a vizat probarea activităţii infracţionale din cadrul a cinci dosare penale în care se efectuează cercetări faţă de suspecţii R.D. de 45 ani, M.I. de 55 ani, U.M. de 61 ani, B.M. de 47 ani şi M.M.C. de 47 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În fapt, s-a stabilit că în perioada 2015-2016, suspecţii, în mod repetat, au procurat, deţinut, transportat şi comercializat însemnate cantităţi de ţigarete provenite din activităţi de contrabandă, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor către bugetul de stat. În locațiile percheziționate, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 1.032 de pachete de țigarete de proveniență Ucraina, Moldova și Duty Free, precum și diferite înscrisuri.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 18.500 lei, constând în taxe vamale, accize și TVA neachitate. De asemenea, faţă de suspectul M.M.C. s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioada de 24 ore, iar faţă de ceilalţi patru suspecţi, se continuă cercetările în stare de libertate, după cum se arată în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
15

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
94

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
75

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...