Trimişi în judecată după ce nu au respectat obligaţiile impuse de magistraţi!

Trimişi în judecată după ce nu au respectat obligaţiile impuse de magistraţi!
Cu toată clemenţa manifestată de anchetatori, doi tineri din Pomârla au "călcat pe bec", determinând Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi să dispună trimiterea în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

S-a întâmplat în ianuarie anul trecut, când un tânăr din Dorohoi, Daniel B., s-a dus la o discotecă din Pomârla să se distreze. Acolo, însă, i-a întâlnit pe Andrei Ionuţ M., de 21 de ani, şi pe Denis B., de 22 de ani. Iritaţi de faptul că un străin le intră în "sfera de influenţă", cei doi l-au luat pe sus pe dorohoian, l-au urcat într-un faeton şi l-au dus pe un teren viran unde l-au bătut.

Cu greu a scăpat dorohoianul din mâinile celor doi, iar când s-a văzut scăpat s-a dus direct la poliţie. Cei doi au fost identificaţi, dar în cursul anchetei, procurorul de caz a dispus renunţarea la urmărirea penală, cu condiţia ca Andrei Ionuţ M. şi Denis B. să presteze 60 de zile de muncă în interesul comunităţii. Numai că tinerii au uitat de obligaţia impusă, astfel că şi-au văzut de treabă în continuare până când anchetatorii s-au sesizat.

"Vorbim de o redeschidere a urmăririi penale ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor stabilite de procuror în cadrul ordonanţei de renunţare la urmărirea penală- prestarea de muncă neremunerată şi plata despăgubirilor către persoana vătămată. Astfel că s-a redeschis urmărirea penală pentru lipsire de libertate. Deocamdată suntem la faza de cameră preliminară", susţin anchetatorii dorohoieni.

 

Spune-ne opinia ta