Trei exemplare de barză albă au fost salvate de medicii veterinari de la Botoșani

Trei exemplare de barză albă au fost salvate de medicii veterinari de la Botoșani

În ultimul timp, pe teritoriul județului Botoșani au fost salvate trei exemplare de barză albă, toate accidentate în urma coleziunii cu vehicule pe drumuri publice.

De îngrijirea lor s-au ocupat doctorii veterinari Daniel Bejenariu și Dan Bratu care le-au redat libertatea de a zbura, dar din păcate, doar pentru două berze pentru că la cea de a treia pasăre a fost nevoie de a i se amputa un membru inferior.

“Avem și noi poveștile noastre..... prin grija celor mai inimoși doctori veterinari, respectiv dl.dr. Daniel Bejerariu și dl. dr. Dan Bratu, în cursul anului 2019 și în primăvara acestui an au fost salvate trei exemplare de barză albă (Ciconia ciconia), toate accindentate în urma coliziunii cu vehicule pe drumurile publice. Dacă din nefericire pentru una dintre ele a fost necesară amputarea unui membru inferior, vă anunțăm cu emoții că celelalte două berze datorită refacerii complete și a condițiilor meteorologice favorabile și-au luat zborul, săptămâna trecută, plecând impreună, pentru a se bucura de viața în libertate. Mulțumin din suflet echipei de medici din cadrul centrului medical și îi asigurăm de întreaga noastră considerație”, a fost mesajul transmis de către reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

Garda de Mediu Botoșani a adăugat că în vederea protejării tuturor speciilor de păsări, inclusiv a celor migratoare, sunt interzise uciderea sau capturarea intenţionată, deteriorarea, distrugerea şi/sau culegerea intenţionată a cuiburilor şi/sau ouălor din natură, culegerea ouălor din natură şi păstrarea acestora, chiar dacă sunt goale, perturbarea intenţionată, în special în cursul perioadei de reproducere sau de maturizare, deţinerea exemplarelor din speciile pentru care sunt interzise vânarea şi capturarea, vânzarea, deţinerea şi/sau transportul în scopul vânzării şi oferirii spre vânzare a acestora în stare vie ori moartă.

Garda de Mediu Botoșani a explicat că acest lucru constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1an sau amendă săvârşirea faptelor enumerate anterior.

 

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Salariile mici și condițiile grele de muncă determină angajații de la Nova Apasev să protesteze

Joi, 29 Octombrie 2020
394

În cursul acestei săptămâni, mai exact marți dimineață, peste 50 de salariați din cadrul Societății Nova Apaserv au declanșat un protest spontan. Angajații, cu o vechime de zeci ...

Părăsiți de proprii copii, doi bătrâni trăiesc în condiții greu de imaginat și au nevoie de ajutor

Joi, 29 Octombrie 2020
1528

La marginea satului Baranca, comuna Hudești, județul Botoșani, trăiesc, într-o căsuță care aproape se dărâmă pe ei, doi bătrâni singuri și uitați de cei șase copii ...

AJPIS Botoșani a automatizat procesul de acordare a ajutorului financiar destinat persoanelor fizice autorizate

Joi, 29 Octombrie 2020
417

Guvernul României a introdus la începutul pandemiei un ajutor financiar acordat persoanelor fizice autorizate (PFA) și celor cu întreprinderi individuale sau familiale, dar responsa...