Trei exemplare de barză albă au fost salvate de medicii veterinari de la Botoșani

Trei exemplare de barză albă au fost salvate de medicii veterinari de la Botoșani

În ultimul timp, pe teritoriul județului Botoșani au fost salvate trei exemplare de barză albă, toate accidentate în urma coleziunii cu vehicule pe drumuri publice.

De îngrijirea lor s-au ocupat doctorii veterinari Daniel Bejenariu și Dan Bratu care le-au redat libertatea de a zbura, dar din păcate, doar pentru două berze pentru că la cea de a treia pasăre a fost nevoie de a i se amputa un membru inferior.

“Avem și noi poveștile noastre..... prin grija celor mai inimoși doctori veterinari, respectiv dl.dr. Daniel Bejerariu și dl. dr. Dan Bratu, în cursul anului 2019 și în primăvara acestui an au fost salvate trei exemplare de barză albă (Ciconia ciconia), toate accindentate în urma coliziunii cu vehicule pe drumurile publice. Dacă din nefericire pentru una dintre ele a fost necesară amputarea unui membru inferior, vă anunțăm cu emoții că celelalte două berze datorită refacerii complete și a condițiilor meteorologice favorabile și-au luat zborul, săptămâna trecută, plecând impreună, pentru a se bucura de viața în libertate. Mulțumin din suflet echipei de medici din cadrul centrului medical și îi asigurăm de întreaga noastră considerație”, a fost mesajul transmis de către reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

Garda de Mediu Botoșani a adăugat că în vederea protejării tuturor speciilor de păsări, inclusiv a celor migratoare, sunt interzise uciderea sau capturarea intenţionată, deteriorarea, distrugerea şi/sau culegerea intenţionată a cuiburilor şi/sau ouălor din natură, culegerea ouălor din natură şi păstrarea acestora, chiar dacă sunt goale, perturbarea intenţionată, în special în cursul perioadei de reproducere sau de maturizare, deţinerea exemplarelor din speciile pentru care sunt interzise vânarea şi capturarea, vânzarea, deţinerea şi/sau transportul în scopul vânzării şi oferirii spre vânzare a acestora în stare vie ori moartă.

Garda de Mediu Botoșani a explicat că acest lucru constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1an sau amendă săvârşirea faptelor enumerate anterior.

 

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Fabrică de confecții din Botoșani închisă după confirmarea mai multor cazuri de covid-19

Marţi, 26 Mai 2020
4706

Fabrica de confecții Summer Conf din Botoșani a fost închisă până pe 2 iunie pe motiv că 10 angajați ai acestei unități au fost confirmați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2.Primu...

Ți se rupe sufletul. Gândurile asistentei medicale cu câteva zile înainte de a-și pierde viața: “Lupt pentru copilul și familia mea”

Duminică, 24 Mai 2020
42878

Cazul Lenuței Buta, asistenta medicală de la Botoșani care a decedat în cursul zilei de sâmbătă la un spital din Iași a demonstrat, poate pentru prima dată la nivel local,...

Altar de lumânări și flori dedicat asistentei decedate din cadrul Spitalului de Infecțioase Botoșani ridicat de cadrele medicale

Duminică, 24 Mai 2020
4537

Cadrele medicale din cadrul Spitalului de Infecțioase Botoșani sunt înmărmurite de dispariția fulgerătoare a colegei lor, care, la doar 46 de ani, s-a stins în lupta cu Covid-19....