TRAFIC îngreunat, în municipiul Botoșani, de protestul transportatorilor! Peste 100 de mașini, camioane si autocare! FOTO, VIDEO

TRAFIC îngreunat, în municipiul Botoșani, de protestul transportatorilor! Peste 100 de mașini, camioane si autocare! FOTO, VIDEO
Circulatia rutiera a fost data peste cap, joi, in municipiul Botosani, dar si in alte orase din tara, precum si in Capitala Romaniei, in urma protestelor organizate de transportatori. 

Transportatorii romani sunt nemultumiti de pretul mare al RCA-ului si spun ca ajung ca firmele lor sa dea faliment. Spre exemplu, pentru un camion cu remorca, oamenii de afaceri trebuie sa plateasca aproximativ 24.000 de lei pe an, undeva la 5.000 de euro, asta in timp ce in Germania asigurarile RCA ajung la 2.000 de euro. 

Sefii patronatelor din transporturi s-au intalnit miercuri dimineata, la Palatul Victoria, cu seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, si cu membri ai guvernului, ei spunand ca s-a ajuns la un consens privind inghetarea tariful de referinta pe piata RCA pentru sase luni de zile.

"Există riscul ca tarifele la camioane după înghețare să ajungă la 18.500 de lei, noi solicităm ca tarifele să fie raportate la ceea ce a fost prezent în raport, pentru toate categoriile de vehicule. Azi, ASF la ședința din Parlament nu a venit cu o soluție tehnică raportată la aceste noi modificări ale ordonanței pe care noi încă nu am văzut-o. Dacă unii au renunțat la proteste nu înseamnă că putem renunța toți la proteste în contextul în care nu avem nimic palpabil și există riscul să trecem în mai rău. Noi ne dorim să avem clar o poziție asumată și din partea ASF și a Guvernului că aceste tarife vor fi cele normale pentru toate categoriile de vehicule. Acum nu avem un material concret, nu avem asumat tariful, nu avem nimic, nu putem să ne bazăm pe nimic și să demobilizăm transportatorii", a spus Augustin Hagiu, președintele de onoare al FORT, miercuri, la Digi24. 

Peste 100 de maşini la Botoşani!


Protestul de la Botosani a inceput la ora 8:30 si au participat 107 masini, autocamioane si autocare. Protestatarii au mers pe traseul Şoseaua Iaşului-Calea Naţională-Petru Rareş-I.C. Brătianu-Tudor Vladimirescu-Împărat Traian-Sucevei-Uzinei-Pacea-Primăverii-23 August-Petru Rareş-Bulevardul Mihai Eminescu-Şoseaua Iaşului, fiind insotiti de Politie, Jandarmi, dar si un echipaj de Pompieri.

Traficul a fost dat peste cap, iar unii soferi botosaneni s-au declarat nemultumiti de modul de protest al transportatorilor. "Sa protesteze la Primarie in fata, sa protesteze la Bucuresti, unii oameni au lucrat de noapte si mai dorm la ora 9. Sa se duca sa claxoneze in alta parte", a postat un botosanean pe Facebook.

Au fost si botosaneni care au fost solidari cu protestatarii si spun ca doar asa se poate rezolva ceva in Romania, protestand.























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
14

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
358

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
177

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...