TERAPIA 3D A SCOLIOZEI LA CENTRUL MEDICAL IATROPOLIS

TERAPIA 3D A SCOLIOZEI LA CENTRUL MEDICAL IATROPOLIS

Rezolvarea unor probleme medicale necesită mult timp, alergatură,birocrație ?

Centrul Medical Iatropolis printr-un sistem modern, accesibil, privat și complet de servicii medicale este soluția.

Scopul nostru a fost să înființăm o clinică privată care să fie “altfel” pentru pacienții nostri . Din acest motiv încercăm să avem o relație personalizată medic-pacient punând la dispoziție cunoștintele noastre medicale, permanent actualizate, aparatură performantă și nu în ultimul rând,mult suflet.

Centrul Medical Iatropolis prin serviciile medicale oferite asigură ceea ce cu toții avem nevoie: accesul liber la sănătate.

Pacienții se pot adresa cabinetelor medicale din cadrul centrului medical Iatropolis:

recuperare, medicina fizică și balneologie, reumatologie, pediatrie,psihiatrie pediatrică, neurologie pediatrică, endocrinologie, epidemiologie-vaccinologie, neurologie, neurochirurgie, medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, psihiatrie, urologie, chirurgie și ortopedie pediatrica, ortopedie și traumatologie, medicina muncii.

Centrul Medical Iatropolis dispune de o bază de tratament utilată cu cele mai noi și performante aparate de fizioterapie :electroterapie cu curenți de joasă, medie și inaltă frecvență, magnetoterapie,  terapie Shockwave ,terapie Tecar, laser scanner, ultrasunet handsfree.

Bazinul de inot ultramodern  este folosit pentru prevenție, întreținerea sănătății și pentru exerciții de gimnastică in apa  pentru diferite afecțiuni ale sistemului muscular, articular și osos.

Gimnastica medicala si masajul sunt  la dispozitia adulților și copiilor.

Dacă până în prezent pacienții din  Botoșani erau nevoiți să se deplaseze în Tg. Mureș, Iași și  București pentru terapie Schroth de acum pot efectua aceasta terapie în cadrul Centrului Medical Iatropolis sub atenta supraveghere a kinetoterapeuților din echipa noastră  supraspecializați în această metodă.

Terapia Schroth  de corectie 3D a scoliozei a fost creată de către Katharina Schroth în Germania  la începutul anilor  1900 și s-a dezvoltat în timp ca cea mai recunoscută și eficientă metodă  nechirurgicală de tratament a scoliozei și a altor deviații ale coloanei vertebrale recunoscută la nivel internațional.

Metoda tridimensională Schroth se adresează scoliozelor începând cu un unghi de 10 grade Cobb , bolii Scheuermann, atitudini posturale disfuncționale la copii : cifoze, hiperlordoze, modificări ale coloanei vertebrale cauzate de procese degenerative la adulți . Terapia este diferită atât prin modul de gandire cât si prin structura de elemente kinetoterapeutice  obișnuite.

Obiectivele terapiei Schroth  sunt reducerea gradului de scolioză, respectiv încetinirea sau stoparea progresării acesteia până la maturitatea osoasă, îmbunătățirea aliniamentului postural, cresterea capacității cardiopulmonare, ameliorarea durerii, prevenirea proceselor degenerative ale diferitelor segmente (muschi, articulatii, zone intervertebrale), îmbunătățirea stării psihice, îmbunătățirea aspectului estetic prin elongația activă a coloanei ,derotarea vertebrală prin respirație tridimensională precum și tonifierea și stretchingul musculaturii în poziție maximă corectivă.

Datorită faptului că terapia Schroth necesită un grad de implicare ridicat aceasta poate începe la copii la vârsta de 10 ani. Cea mai potrivită perioadă este cea a copilariei și adolescenței, atunci cand corpul este în creștere și este mai usor de corectat.

Durata terapiei Schroth se bazeaza pe evaluarea individuala a pacienților; sedința de tratament dureaza intre 40-60 min.

Pentru a fi eficient, tratamentul trebuie efectuat cu o frecventă de 3 ori/săptămână, timp de cel puțin 6 luni deoarece este imposibil să se obțină o nouă ținută a corpului într-o perioadă mai scurtă de timp.După această perioadă, poate fi scăzută frecvența  cu care pacientul este asistat de un terapeut Schroth , continuarea exercițiilor acasă fiind absolut necesară pentru a obține poziția optima.

Reevaluarea este recomandată la fiecare 2-3 luni dupa terminarea procesului de invatare a exercitiilor. Efectuarea exercițiilor cu ajutorul fiziokinetoterapeutului are ca scop discutarea si eliminarea erorilor observate ,examinarea succesului și eventualelor nereusite, precum și motivarea pacientului..Executată corect terapia Schroth poate fi soluția optimă pentru a evita operația în cazul copiilor cu scolioză.  

Avantajele acestei metode sunt :eficiența rapidă a terapiei,vizibilă în doar câteva săptămâni și învățarea relativ rapidă a metodei.Cu căt tratamentul este început mai devreme cu atăt cresc șansele de recuperare.

Pentru că orice tratament în clinica noastră este bazat pe un diagnostic și se face sub urmărire medicală pentru evaluarea permanentă a evoluției, programarea pentru consultații și tratament se face la telefon : 0331198140 ; 0722105711 sau  la sediul Centrului Medical Iatropolis din Botoșani, str Calea Nationala 44D.

Află care este starea coloanei tale, află cum îţi poţi îmbunătăţi condiţia fizică! Programează-te pentru un consult la Centrul Medical Iatropolis  din Botosani. Programează-ţi copilul la o consultaţie şi scapă de grijile privind la dezvoltarea lui!







(P).