Tăriceanu respinge înghețarea salariilor: Vrem să nu plece forța de muncă, atunci va trebui să o plătim

Tăriceanu respinge înghețarea salariilor: Vrem să nu plece forța de muncă, atunci va trebui să o plătim

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca nu a vazut documentul trimis de Ministerul Finantelor Comisiei Europene, dar ca sub nicio forma nu poate fi vorba de o inghetare a salariilor.

El a sustinut ca Romania nu poate ramane ca o tara care este competitiva mai ales prin nivelul mic al remunerarii fortei de munca, pentru ca altfel nu va putea fi franat in niciun fel exodul fortei de munca.

"Documentul trimis Comisiei Europene pe care eu nu l-am vazut, nu am primit o informare de la Guvern in acest sens, nu angajeaza cu absolut nimic niciun fel de inghetare, pentru ca economia romaneasca este intr-o perioada de crestere puternica si aceasta crestere a PIB nu este pentru a figura in statistici pe primul loc al clasamentului de crestere economica in Europa", a afirmat Tariceanu, raspunzand unei intrebari.

Liderul ALDE a precizat ca aceasta crestere economica trebuie sa se reflecte in puterea de cumparare a cetatenilor fie ca este vorba de salariati, fie ca este vorba de pensionari.

"Sub nicio forma nu poate fi vorba de o inghetare a salariilor atata vreme cat economia creste sustinut, vom avea rezultate foarte bune si ele trebuie sa se regaseasca in salarii si pensii", a subliniat presedintele Senatului.

El a mai spus ca ponderea salariilor in buget in Romania este mai mica decat in celelalte tari europene.

"Obiectivul nostru este sa crestem puterea de cumparare, asa incat nici pomeneala sa discutam despre blocarea salariilor. Comisia Europeana nu cere asa ceva, nu are de ce sa ceara si in ultimii ani Romania a avut o evolutie ascendenta, care trebuie continuata. (...) Nu putem sa lasam Romania ca o tara care este competitiva mai ales prin nivelul mic al remunerarii fortei de munca, pentru ca altfel nu vom putea sa franam in niciun fel exodul fortei de munca. (...) Nu are rost sa ne plangem ca ne pleaca oamenii. Vrem sa nu plece, atunci va trebui sa ii platim", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sambata, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca documentul trimis la Comisia Europeana in care se propune inghetarea salariilor in sectorul bugetar in 2019 la nivelul lunii decembrie 2018 este un scenariu, o varianta de lucru.

El sustine insa ca marirea salariului minim pe economie din ianuarie 2019 ar putea fi aplicata inca din acest an. Anuntul lui Teodorovici vine dupa ce senatorul PNL Florin Citu a dezvaluit ca Guvernul a trimis in urma cu cateva zile Comisiei Europene un document in care promite inghetarea salariilor in sectorul bugetar.

Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...