Tabara ,,Hai sa dam mana cu mana… la Oraseni Vale,,

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, în perioada 17-19 august 2018, în Orășeni Vale, un sat din apropierea Botoșaniului, s-a desfășurat a doua ediție a taberei de vară, intitulată în acest an „Hai să dăm mână cu mână...la Orășeni Vale!”. Astfel, parohia „Sf.Cuv. Parascheva” a devenit pentru 3 zile un loc plin de bucurie și însuflețit de un număr de peste  70 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani. 

Tabara ,,Hai sa dam mana cu mana… la Oraseni Vale,,

Prima zi a debutat cu primirea participanților. Au urmat mai apoi rugaciunile diminetii și înviorarea, rugăciunea de deschidere a taberei și o serie de activități ce s-au bazat pe principiul învățării prin joacă. Astfel, tinerii au discutat și pus în practică anumite abilități necesare pentru lucrul în echipă. Nu au lipsit nici jocurile  de cunoaștere și de încredere, sau jocurile energizante care i-au pus în mișcare pe parcursul întregii zile.
Tot vineri, dupa pranz, copiii au participat la 3 ateliere tematice: muzică folk, dans și creație, ateliere în care și-au pus în valoare anumite abilități. Fie că au cântat acompaniați de acordurile chitării, fie că au învățat câteva dansuri de grup, sau daca au împletit cruciulițe, participanții s-au arătat încântați și nerăbdători să repete experiența.
Ziua s-a încheiat cu pizza și vizionarea filmului Coco, care pune în prim plan povestea unui băiețel ce își dorește să devină muzician și trece printr-o sumedenie de întâmplări cu rol pedagogic din lumea de dincolo, pentru a reuși să își îndeplinească visul.

Cea de-a doua zi a fost una cu adevărat specială. În prima parte a zilei, pompierii de la ISU BOTOSANI, coordonati de dl. col. Jachel Dumitru Narcis, au organizat o activitate educativă  în cadrul căreia, prin diferite ateliere și trasee aplicative, copiii au învățat cum să se evacueze dintr-o încăpere cuprinsă de incendiu si inundată de fum, purtând masca contra fumului și gazelor și cum să acorde primul ajutor calificat.

Partea a doua a zilei de sâmbătă a adus competiții sportive, jocuri cu apă, face-painting, un spectacol artistic, dar și mult așteptatul foc de tabără. Aici, dupa o cina copioasa si inedita gatita la fata locului, participantii si satenii adunati s-au rugat si bucurat  în jurul focului, iar copiii au cântat cântece  învățate la atelierul de folk dansand pe coregrafiile învățate la atelierul de dans. La sfarsit s-au lansat lampioane cu emotii si strigate de bucurie.
Ultima zi a venit neașteptat de repede pentru micii participanți. Ziua a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată de un invitat special, părintele Lavrentie Cepuc,  venit de la Mănăstirea Agapia si de părintele paroh Andrei Anușca. Parintele Lavrentie a tinut un educativ cuvant de invatatura despre tanarul bogat si despre poruncile pe care acesta le respecta inca din copilarie, iar la sfarsit a desfasurat chiar cateva activitati si jocuri cu toti copiii.
După Sfânta Liturghie si dupa agapa din curtea bisericii,  s-a vizionat filmulețul taberei, rememorând momentele din zilele anterioare și am luat parte cu totii la festivitatea de premiere si la inchiderea oficială. Toți copiii au fost medaliați, au primit diplome, rechizite și materiale educative, iar activitatea s-a încheiat cu nelipsitul tort al taberei care i-a îndulcit pe toți participanții, pe părinții acestora și pe alți săteni.

Parintele Andrei Anusca: ,,Alese mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă această tabără prin disponibilitate, dărnicie și eforturi, aducând pe chipurile copiilor zâmbete largi și calde. Suntem recunoscători față de toate persoanele implicate: persoanele care au susținut și sponsorizat, invitatii speciali, moderatoarele  venite de aproape si mai de departe,  voluntarii din sat, animatorii grupelor și ajutoarele acestora, dar și fata de cei ce s-au rugat pentru buna desfășurare a activităților. Slavă Bunutului pentru toate!,,

Coordonator Tabara Oraseni Vale, OANA MAXIM




 

 

Spune-ne opinia ta