Surprize pentru mai mulți elevi botoșăneni după recorectarea lucrărilor de la BAC

Surprize pentru mai mulți elevi botoșăneni după recorectarea lucrărilor de la BAC
Recorectarea lucrărilor de la examenul de Bacalaureat în cazul elevilor care au formulat contestații a venit cu surprize pentru o parte dintre aceștia, trezindu-se cu diferențe de notare mai mari de 1,5 puncte între nota primită inițial și cea de după contestații.

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea Inspectoratului Școlar Județean, la nivelul județului în cazul a 20 de elevi au fost creșteri mai mari de 1,5 puncte, după contestații.

Dintre cele 907 contestații depuse la Botoșani, după sesiunea din iunie-iulie a BAC-ului, 436 au fost admise, iar 471 respinse. Din cele admise, la 362 au fost creșteri, iar la 70 scăderi.

"Nu pot să nu mă întreb, văzând unele diferențe mari între nota inițială și cea de după contestații, cum Dumnezeu au corectat unii colegi la prima mână, scăzând mult mediile elevilor noștri?", a scris prof. Daniel Botezatu pe o rețea de socializare.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean se va face o analiză a rezultatelor de la examenul de Bacaluareat pe fiecare unitate în parte.

"Procentul de promovabilitate de 74,16% situează județul Botoșani pe locul opt, un loc merituos și care totodată ne obligă pentru anul viitor să întreprindem toate măsurile să ne meținem acolo unde ne-am câștigat locul. Obiectivul pentru anul viitor va fi să avem mai multe unități de învățământ care să aibă procent de promovabilitate de 100% și când ne propunem acest obiectiv avem în vedere și mediile cu care se intră la admitere în anumite unități de învățământ liceal", a declarat Mihaela Huncă, inspectorul general al IȘJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
39

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
425

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
203

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...