Statul roman s-a imprumutat la banci mai mult decat planuise

Statul roman s-a imprumutat la banci mai mult decat planuise
Statul roman s-a imprumutat mai mult decat planuise initial in 2008, astfel incat datoria publica interna este mai mare cu 3 miliarde de lei fata de anul trecut.

Calendarul initial al Ministerului de Finante prevedea pentru 2008 un imprumut de 11 miliarde de lei.

Cheltuielile mari din ultima perioada si scaderea veniturilor la bugetul de stat cu aproape 16 miliarde de lei in 2008, au determinat statul sa se imprumute la mai multe banci, relateaza Realitatea TV.

Astfel, daca in 2007, valoarea imprumuturilor nu depasea 9 miliarde de lei, anul acesta imprumuturile depasesc 12 miliarde, cu aproape 40% mai mult decat anul trecut.

De exemplu, numai in decembrie, Mininsterul Finantelor a vandut titluri de 2,81 miliarde de lei cu scadenta la un an. Aceasta datorie se adauga la deficitul bugetar in crestere.

Cele mai recente estimari ale unor specialisti din cadrul BNR si Ministerului Finantelor arata ca deficitul ar putea depasi 4% din PIB la finalul acestui an.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
23

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
310

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
178

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...