Spitalele botosanene nu au bani, dar nici nu au nevoie de ei!

Spitalele botosanene nu au bani, dar nici nu au nevoie de ei!

 Spitalul de Recuperare Botosani  

Spitalul Judetean, spitalul din Dorohoi, Spitalul de Pediatrie Botosani, dar si Spitalul de Recuperare au facut mult mai putine servicii de recuperare medicale decat au contractat cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Chiar daca de ani de zile auzim despre criza financiara in care se zbat unitatile sanitare judetene. Este vorba in special de serviciile medicale de balneofizioterapie (BFT), unde au fost contractati mai multi bani decat s-au cheltuit.

"Le-am oferit cati bani au dorit pentru aceasta fila de buget, insa din pacate niciuna din unitatile sanitare contractatnte nu si-au indeplinit estimarile. La acest capitol nici cei de la spitalul de specialitate nu au cheltuit toti banii", a precizat Carmen Nicolau, presedinte interimar al CAS Botosani.

Cea mai mare diferenta procentuala este inregistrata la Spitalul Municipal Dorohoi, unde conducerea a incheiat pentru prima data un contract pentru BFT. Din cei 10.500 de lei contractati, pana in luna decembrie, Spitalul Municipal din Dorohoi a efectuat servicii de doar 5.182 de lei.

Cam aceeasi situatie se inregistreaza si la Spitalul de Recuperare Botosani, Spitalul de Pediatrie si Spitalul Judetean Mavromati.

De partea cealalta, reprezentantii spitalelor spun ca banii au fost primiti prea tarziu de la Bucuresti si ca din aceasta cauza este aproape imposibila cheltuirea lor in timpul ramas pana la terminarea anului calendaristic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
77

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
67

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
27

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...