Spectacol de muzică populară şi o Horă a Unirii în care s-au prins zeci de botoşăneni, în Piaţa Revoluţiei! FOTO, VIDEO

Ziua de 24 ianuarie nu şi-ar fi regăsit întreaga însemnătate fără Hora Unirii, în care să se prindă botoşănenii. S-a întâmplat, la fel cum se întâmplă de câţiva ani, în faţa Palatului Administrativ, în cadrul unui spectacol de muzică populară.

Spectacol de muzică populară şi o Horă a Unirii în care s-au prins zeci de botoşăneni, în Piaţa Revoluţiei! FOTO, VIDEO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

La început zeci, apoi sute de botoşăneni s-au adunat marţi după prânz în faţa Palatului Adminstrativ, pe esplanada căruia soliştii şi instrumentiştii Orchestrei "Rapsozii Botoşanilor" au oferit un spectacol de muzică populară, cu ocazia aniversării "Micii Uniri".

Înfofoliţi în soarele care păcălea, botoşănenii- copii- unii ţinuţi în braţe, alţii plimbaţi cu cărucioare, tineri, adulţi, vârstnici-, au ascultat recitalurile lui Constantin Petrescu, Petronela Rusu, Elena Mândrescu, Laura Ştefănescu- Potoroacă precum şi ale invitatelor speciale, Daniela Condurache şi Sofia Vicoveanca.

În timp ce părinţii şi bunicii se delectau cu ritmurile populare, copilaşii şi-au găsit "teren de joacă" în zăpada strânsă pe spaţiile verzi, bucuria lor fiind evidentă. La fel de bucuroşi erau şi spectatorii care, voit sau nu, ţineau ritmul Orchestrei şi fredonau cântecele interpretate de artişti, Ba, la un moment dat, câteva doamne ce-şi găsiseră loc pe treptele esplanadei s-au prins în joc, dansând două câte două.

Un moment remarcabil a fost cel în care şi-a făcut apariţia Sofia Vicoveanca, iar botoşănenii împrăştiaţi s-au adunat tot mai aproape de artistă pentru a o vedea mai bine. Veselă, tonică, Sofia Vicoveanca a interpretat câteva dintre cele mai cunoscute cântece ale sale, cel mai apreciat de public fiind "La Varvara lăudată". Prestaţia ei a fost îndelung aplaudată iar oamenii i-au mulţumit pentru urările de an bun pe care le-a adresat publicului.

Ultimul act al spectacolului a fost Hora Unirii, în care s-a prins majoritatea botoşănenilor şi pe care au învârtit-o zâmbind. În spatele lor, clădirea Teatrului Mihai Eminescu, ca o promisiune că va fi bine. A fost 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.





















 

 

Spune-ne opinia ta